Ziua Internaţională a Monumentelor sărbătorită la Liceul de Arte „Corneliu Baba” din Bistriţa

Ziua Internaţională a Monumentelor a fost sărbătorită azi, 18 aprilie 2024, la Liceul de Arte „Corneliu Baba” din Bistriţa pentru prima dată. Secţia de restaurare (clasele a IX-a şi a X-a) împreună cu profesorii care le predau au celebrat această importantă zi a culturii.

Data de sărbătorire de astăzi a fost stabilită în 1982 de Comitetul Internaţional al Monumentelor şi Siturilor – ICOMOS şi adoptată de UNESCO.

Banner cu cele mai importante monumente din lume!

La Bistriţa elevii artişti au optat pentru alcătuirea unei pancarte pe care au anunţat însemnătatea zilei (18 aprilie – Monument – Ziua Internaţională a Monumentelor), au desenat şi pictat diferite monumente reprezentative din cultura mondială.

De la celebrele statui Moai din Insula Paştelui, la Colosseumul din Roma, la Turnul Eiffel, Turnul din Pisa, Taj Mahalul din India, Big Benul din Londra, Atomiumul din Bruxelles, la Masa Tăcerii şi Coloana fără Sfârşit ale lui Brâncuşi, până la Casa Argintarului din Bistriţa, toate acestea şi-au găsit locul pe bannerul dedicat sărbătorii şi în mintea elevilor.


Profesorul Florin Bojor: „am visa ca bistriţenii să preţuiască şi unele clădiri vechi şi estetice ale oraşului!”

Cum aceşti mici artişti se pregătesc pentru conservarea şi restaurarea monumentelor, ziua de azi le este dedicată.

Ca profesori am visa ca bistriţenii să preţuiască şi unele clădiri vechi şi estetice ale oraşului, chiar dacă încă nu au fost declarate monumente, astfel încât frumuseţea şi posibilele locuri de muncă ale elevilor să nu dispară.

Prof. Florin I. Bojor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *