Ziua Jandarmeriei, sărbătorită în avans; activități în Prundu Bârgăului, Beclean, Năsăud și Bistrița

La data de 3 aprilie este sărbătorită, an de an, Ziua Jandarmeriei Române. Cu această ocazie, Inspectoratul Județean de Jandarmi Bistriţa-Năsăud organizează, în perioada 26 martie – 2 aprilie, în mai multe localități din județ, o serie de activități destinate publicului.

Potrivit unui comunicat de presă al instituției, activitățile au debutat marti, 26 martie, la Prundu Bârgăului, unde jandarmii au amenajat un punct de informare și au organizat ateliere la care au participat numeroși copii, tineri și chiar adulți curioși să afle mai multe despre meseria de jandarm și activitatea Jandarmeriei Române.

Acțiunile menite a marca Ziua Jandarmeriei Române vor continua și zilele următoare.

Activități similare vor mai fi organizate: miercuri, 27 martie, în Parcul Central din orașul Beclean (orele 12.00-15.00), vineri, 29 martie, în Parcul Mihai Eminescu din municipiul Bistrița (orele 12.00-15.00). Marți, 2 aprilie, activitățile organizate în spațiul public se încheie cu atelierele de prezentare organizate în orașul Năsăud, la Colegiul Național George Coșbuc (orele 10.00-13.00)”, a precizat Jandarmeria Bistrița-Năsăud.

La atelierele de prezentare este expusă tehnica din dotarea jandarmilor folosită în diferite misiuni, materiale ale jandarmilor montani, precum şi o parte dintre autovehiculele aflate în dotarea inspectoratului. La toate aceste activităţi este prezentă şi Ara, unul dintre câinii de serviciu ai jandarmilor bistriţeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *