2 mandate și 10 MILIOANE de euro din bancă! Începe Wonderland, coșmarul de tocat bani publici: Crețu face o nouă mișcare de imagine și dă O.K-ul pentru pârtia de schi!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Primarul Ovidiu Crețu a făcut o nouă incursiune pe Dealul Cocoș, unde va începe amenajarea unei pârtii de schi. Este a doua mișcare de imagine, după ce în 2009 promitea aceleași chestiuni.

MEGA- proiectul WONDERLAND prevede piste de karting, terenuri de tenis, Aqualand, o mini-sală polivalentă, dar în primă fază va începe prin amenajarea pârtiei de schi și ulterior se va extinde. Concret, în două mandate, Crețu a pietruit câțiva kilometri de drum și a realizat studii tehnice necesare acestei investiții.

t17w2 (2)Crețu a organizat o conferință de presă la fața locului, în 2009, odată cu inaugurarea aerodromului. Astăzi a avut loc un copy-paste al evenimentului de acum 6 ani și s-a dat ordinul de începere a lucrărilor, cu aceleași personaje, pe alocuri. Dumitru Tănase se afla și el în anturajul primarului PSD. De menționat că afaceristul a beneficiat de mici avantaje, prin prietenia cu întâiul ales:

– are asfalt pe strada unde deține fabrica EUROCOMPOZITE
– a obținut concesionarea unei parcele de teren pentru aerodrom
– va beneficia de utilități pentru terenul deținut în apropierea Wonderland-ului

DATORII pentru Wonderland! Crețu sfidează Bistrița și a luat 10 MILIOANE de euro din bancă! 

Deși s-a jurat că NU va îndatora bugetul public și că va accesa fonduri nerambursabile pentru pârtia de schi, într-un final, primarul a accesat un împrumut în valoare de aproximativ  10 MILIOANE de euro. O mare parte din bani se vor îndrepta spre pârtia de schi de pe Dealul Cocoș. (4.2 MILIOANE de euro – în primă fază.)

 

 

 

 

În două mandate, Crețu a reușit să pietruiască drumul către Dealul Cocoș și să evacueze Poligonul militar, în schimbul unor promisiuni ce vizează contrucția unor locuințe A.N.L dedicate militarilor.
Contestațiile și lupta dintre RECORD Bistrița și Kranz Pitești au întârziat începerea lucrărilor, deși teoretic se putea începe imediat după accesarea creditului.

 

 

Ce lucrări vor începe

EXECUTANT: KRANZ Eurocenter SRL Pitești: valoare ofertată – 19.526.712 lei.

Valoarea contractului de execuție și furnizare echipamente: 4.14 MILIOANE de euro.

 

TELESCAUN – Se va monta un teleferic monocablu tip telescaun fix cu 4 locuri și cu o capacitate de transport de 1.200 persoane pe oră. Telescaunul are cota de plecare la + 457 m și ajunge la cota + 676 m. Diferența de nivel între cele două cote este 219 m, cu o lungime pe orizontală de 962 m și pe înclinat de 987 m.

– PÂRTIA: lungime pe orizontală: 1.054 m
– Pe înclinat: 1.083 m
– Diferența de nivel 218 m
– Panta medie: 20%
– Lățime medie: 60 m

INSTALAȚIE de NOCTURNĂ

PARCARE : 150 de locuri

CENTRU salvamont

PUNCT de închiriere echipament

INSTALAȚIE pentru producerea zăpezii artificiale: pleacă de la ideea folosirii tunului de zăpadă de mare capacitate , fapt ce presupune o captare de apă de pe râul Bistrița – 5.000 metri cubi și realizarea unei stații de pompare.

Proiectul Wonderland este marea promisiune a lui Ovidiu Crețu încă din primul mandat. La aproape 8 ani de administrație, Crețu semnează începerea lucrărilor și demararea unei investiții extrem de costisitoare pentru bugetul local, mai ales că se realizează cu bani din bancă, nicidecum din fonduri nerambursabile, cum era vorba… În continuare Wonderland și Centura de Sud rămân marile proiecte eșuate pentru care Crețu va da seama în alegerile locale…

 

Vezi interesele din spatele unor asfaltări din zonele cu VILE: http://www.ziardebistrita.ro/ce-strazi-a-mai-vrajit-ovidiu-cretu-vezi-interesele-din-spatele-unor-asfaltari-din-zonele-cu-vile/

2 comments

  1. Oare domnul Cretu are contract si cu vremea, deoarece pt tunul de zapada este necesara o temperatura minima, constanta de -4 grade. In ultimii ani zapada pe Valea Ghinzii am vazut doar in poze iar temperaturile au fost in jur de 0 grade deci o spalare de bani…

  2. Întrebarea este ,cat la suta ?

error: Content is protected !!