400.000 de euro pe un cămin cultural în Fântânița! În satul uitat de lume locuiesc 50 de familii fără apă și canal. Banii vin de la Guvern!

Compania Națională de Investiții derulează o licitație privind construcția unui cămin cultural în satul Fântânița, comuna Miceștii de Câmpie. Căminul cultural din localitate se află într-o satre avansată de degradare, motiv pentru care, Primăria comunei Miceștii de Câmpie a solicitat finanțare pentru construcția unui obiectiv NOU, o sală modernă cu 85 de locuri.

Comuna Miceștii de Câmpie NU beneficiază de rețele de apă-canal, iar pentru uzul gospodăresc, locuitorii comunei folosesc fântânile din gospodărie!

La alegerile din 2020, localitate Fântânița avea 294 de alegători înscriși în listele permanente, iar 165 au ieșit la vot. Conform documentațiilor, satul are aproximativ 300 de locuitori pe hârtie, dar în realitate, satul este depopulat , cu maxim 50 de „fumuri”.

Cu toate astea, Fântânița a prins o finanțare de 400.000 de euro, din bani guvernamentali.

La licitațe s-a prezentat 1 singură firmă, înființată acum 1 an!

La licitație s-a prezentat o singură ofertă: MBX BUSINESS STRUCT S.R.L. (înființată în 2021), firmă care a venit în asociere cu Amicii Building și și DIANOVA INSTAL și astfel a îndeplinit TOATE condițiile de licitație.

Oferta lor urmează a fi evaluată din punct de vedere tehic.

„Modernizare si dotare camin cultural in sat Fantanita, nr. 188, comuna Micestii de Campie, judetul Bistrita-Nasaud” are o valoare estimată de 1.413.133 lei + TVA (400.000 de euro).

Citiți și:

Viziune falimentară! Prin Compania Națională de Investiții, se construiește un cămin cultural de 200.000 de euro în Sălcuța, satul fără apă și canalizare, cu doar 90 de locuitori cu drept de vot!

One comment

  1. Lucrurile se misca incet dar sigur. Prin anul 2014, primarul comunei Miceștii de Câmpie la acea vreme declara: „Am depus la CNI un proiect de renovare a Căminului Cultural din satul Visuia. Valoarea proiectului este estimată la 200.000 euro, finanţarea fiind asigurată din fonduri guvernamentale.” La inceputul anului 2020 , in ziarele locale a aparut stirea potrivit careia Căminul Cultural din comuna Miceștii de Câmpie, satul Visuia, a fost inaugurat, în cadrul unui eveniment organizat de Primăria comunei. La inaugurare, au luat parte primarul Ioan Becan, prefectul Stelian Dolha, președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc și Mitropolitul Andrei Andreicuț.
    Iata ca acum a venit randul căminului cultural din satul Fântânița, pentru a fi renovat.

error: Content is protected !!