73 de tineri din Bistrița-Năsăud, interesați de o carieră în Jandarmerie

 

73 de tineri din județul Bistrița-Năsăud s-au înscris până acum pentru admiterea la şcolile militare de subofiţeri de jandarmi. Înscrierile se mai pot face până cel târziu la data de 15 noiembrie.

Potrivit Inspectoratului Județean de Jandarmi Bistrița-Năsăud, cererile de înscriere pentru şcolile militare de subofiţeri la care examenul de admitere va fi organizat în ianuarie 2020 se depun la sediul instituției. Dosarul complet trebuie depus până la data de 12 decembrie.

La nivel național, unităţile de învăţământ care pregătesc viitorii subofiţeri jandarmi au scos la concurs un număr de 360 de locuri la cele două şcoli de subofiţeri: Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Petru Rareş” – Fălticeni – 170  locuri Jandarmeria Română –  din care 5 locuri IGAv şi 15 locuri S.I.E., respectiv Şcoala Militară de Subofiţeri de Jandarmi „Grigore Alexandru Ghica” – Drăgăşani – 190 locuri Jandarmeria Română – din care 5 locuri IGAv şi 35 locuri S.I.E..

La ambele unităţi de învăţământ postliceal, câte 3 locuri sunt pentru romi, respectiv câte două pentru minorităţi.

Probele eliminatorii sunt vizita medicală, testul psihologic şi probele de aptitudini fizice. Perioada în care se va efectua vizita medicală şi testul psihologic va fi stabilită după finalizarea perioadei de înscriere.

Tematica și bibliografia de concurs, etapele de înscriere a candidaților și planificarea probelor de concurs se afișează pe site-ul oficial al fiecărei unități de învățământ.

Examenul se va desfăşura în perioada 10 – 23 ianuarie 2020 (seria de elevi februarie – decembrie 2020).

Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bistriţa-Năsăud – Biroul Resurse Umane sau pe site-ul instituţiei: www.jandarmeriabistrita.ro.

One comment

  1. Mai cand aud ca 3-5 locuri sunt pentru rromi ,ma ia cu capu.Pai de sa-i ”discriminam” si aici intrand cu media de 5 si cei cu 6 sau 7 raman pe din afara ?????!!! Cine invata si trage sa intre iar cine nu ,nu!.FIE EI ROMANI,MAGHIARI,GERMANI SI ALTE NATIONALITATI cum spunea tov. Ceasca .

error: Content is protected !!