FOTO/VIDEO: Probleme în județ în contextul avertizării cod roșu. Grindină, beciuri inundate, acoperișuri distruse, ferestre sparte, copaci doborâți

Mai multe localități din județul Bistrița-Năsăud sunt vizate de o avertizare cod roșu de vreme rea, fiind deja înregistrate probleme, potrivit Comitetului Județean pentru Situații de Urgență (CJSU).

”Până la ora acestei informări (n.r. – 15:10) au fost înregistrate șase apeluri pe numărul unic de urgență 112 privind semnalarea unor situații de urgență generate de manifestarea fenomenelor meteorologice. Astfel, două echipaje de la Stația de Pompieri Beclean, cu accesorii de specifice, intervin în orașul Beclean pe străzile Bella Bartock și Mihai Viteazul – beciuri inundate și copac căzut pe o casă. De asemenea, acoperișul unei case a fost deteriorat de grindină, în localitatea Cociu. În localitatea Săsarm, ferestrele unor imobile au fost sparte, iar în localitatea Șintereag un copac a căzut pe carosabil”, informează CJSU Bistrița-Năsăud.

ACTUALIZARE 1

De asemenea, Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Chiuza intervine pe raza localității Săsarm, unde un acoperiș a fost afectat de grindină, iar Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Șintereag și un echipaj de pompieri de la Detașamentul Bistrița intervin pe raza localității Șintereag pentru degajarea drumului de arbori căzuți pe pe partea carosabilă.

Distribuitorul de energie electrică intervine cu echipe specializate pe raza orașului Beclean, unde mai multe fire electrice au fost rupte de rafalele de vânt.

Până la ora acestei informări (15:56), la Dispeceratul Integrat ISU-SAJ Bistrița-Năsăud au fost înregistrate 10 apeluri pe numărul unic de urgență 112 referitoare la situațiile de urgență generate de manifestările fenomenelor meteorologice periculoase.

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență monitorizează în continuare situația operativă din teren.


ACTUALIZARE 2

CJSU Bistrița-Năsăud mai informează că două echipaje de pompieri din cadrul ISU Bistrița Năsăud și grupa operativa a inspectoratului, alături de Comitetul Local pentru Situații de Urgență Chiuza intervin pe raza comunei Chiuza (inclusiv localitatea Săsarm) pentru sprijinirea populației afectate de manifestările fenomenelor meteorologice periculoase ( mai multe acoperișuri de imobile afectate).

Pana în prezent nu au fost raportate victime, doar pagube materiale.

FOTO/VIDEO: Facebook – Radu Dorin Sîrbu, Meteoplus

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!