Ministrul Bogdan Ivan, la Săsarm, localitate în care grindina a făcut prăpăd. ”Mă voi asigura că nevoile oamenilor de aici o să ajungă pe masa Guvernului”

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Bogdan Ivan, prefectul județului Bistrița-Năsăud, Teofil Cioarbă, și specialiști din cadrul Instituției Prefectului au mers miercuri la Săsarm, localitate în care grindina a făcut prăpăd marți după-amiaza, pentru a evalua pagubele produse de vremea rea.

Potrivit ministrului Bogdan Ivan, sunt 260 de gospodării afectate de fenomenele meteorologice periculoase.

”Ieri după-amiază, urgia s-a abătut asupra oamenilor din Săsarm, comuna Chiuza. Împreună cu domnul primar Grigore Bradea și cu domnul prefect Teofil Cioarbă, am venit urgent, cu toate comisiile aferente, pentru a evalua pagubele. Până acum, 260 de case au fost afectate dramatic de fenomenele meteo care au fost atât de grave încât au ajuns să spargă geamuri termopan, acoperișuri. 260 de acoperișuri au fost distruse. În urma evaluării realizate împreună cu domnul primar și cu domnul prefect, o să mă asigur că nevoile oamenilor din Săsarm o să ajungă pe masa Guvernului și în cel mai scurt timp o să fie despăgubiți, în funcție de gradul în care au fost afectate gospodăriile”, a spus ministrul Bogdan Ivan.

Marți după-amiaza, mai multe localități din județul Bistrița-Năsăud, printre care și localitatea Săsarm, comuna Chiuza, s-au aflat sub avertizare cod roșu de vijelii și grindină. Vremea rea a provocat pagube în mai multe zone, cea mai afectată fiind localitatea Săsarm.

Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud precizează că la nivel județean au fost înființate trei comisii care evaluează pagubele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!