Acces gratuit, de Zilele Bistriței, în Biserica Evanghelică

În perioada 14 – 16 iulie, cu ocazia Zilelor Bistriței, Biserica Evanghelică din municipiu, simbol al orașului, va fi din nou deschisă pentru toți cei care vor dori să o viziteze sau să admire Bistrița de la înălțime. Municipalitatea anunță că accesul în aceste zile va fi gratuit.

Programul porților deschise la Biserica Evanghelică este următorul:

  • vineri și sâmbătă: 09.00 – 19.00
  • duminică: 13.00 – 19.00

În zilele de sâmbătă și duminică (15 și 16 iulie), la orele 14.00 și 16.00, se vor organiza și tururi ghidate.

Biserica Evanghelică din centrul municipiului Bistriţa, monument istoric ce datează din secolul al XIV-lea, a fost resfințită la data de 13 mai 2023, în prezența sașilor veniți atât din țară, cât și din străinătate pentru a asista la acest moment.

Restaurarea Bisericii Evanghelice s-a făcut printr-un proiect pentru care Primăria Bistrița a obținut finanțare europeană, prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Proiectul ”Restaurarea Bisericii Evanghelice CA Bistrița în vederea introducerii sale în circuitul turistic internațional” a avut ca principale obiective: restaurare arhitectură și dotări aferente (semize, mobilier expunere și altele), consolidare structuri istorice – rezistență, restaurare componente artistice – metal, piatră, picturi murale, vitralii, restaurare mobilier bisericesc, restaurare orgă, instalații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!