AJOFM Bistrița-Năsăud face înscrieri pentru o serie de programe de formare profesională

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Bistriţa-Năsăud anunță că se fac înscrieri pentru o serie de programe de formare profesională care se vor desfășura la centrele din Bistrița și Beclean în lunile februarie și martie.

Potrivit unui comunicat de presă al AJOFM Bistrița-Năsăud, în prezent se fac înscrieri pentru următoarele programe de formare profesională: infirmieră, asistent personal profesionist, bucătar, instalator instalaţii tehnico sanitare şi de gaze, administrator pensiune turistică, competenţe informatice, baby sitter.

Cursurile sunt gratuite pentru persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă (şomeri  indemnizaţi şi neindemnizaţi), înregistrate la AJOFM B-N.

Astfel, la Bistriţa, în lunile februarie şi martie se vor organiza următoarele cursuri:

  • Infirmieră, domeniul sănătate, igienă, servicii sociale, cod COR 513204, nivel III de calificare, se adresează persoanelor absolvente a 10 clase şi are cuprinsă în programă 720 ore de pregătire, din care pentru teorie sunt alocate 240 de ore, iar pentru practică 480 de ore. Infirmiera însoţeşte persoanele pe care le îngrijeste la îndeplinirea activităţilor vieţii cotidiene. Efectuează îngrijiri legate de funcţii de întreţinere şi continuitate a vieţii. Infirmiera contribuie la îmbunătăţirea stării de sănătate şi la refacerea autonomiei, în măsura în care este posibil. Infirmiera lucrează în colaborare şi sub responsabilitatea unei/unui asistent medical, cel mai adesea, în cadrul unei echipe pluridisciplinare şi participă la îngrijirile de sănătate preventive, curative sau paliative. Infirmiera îşi exercită activitatea în mediu spitalicesc sau extraspitalicesc, în sectorul medical, medico-social sau social.
  • Asistent  personal profesionist, cod COR 532904, nivel II de calificare, se adresează persoanelor care au absolvit cel puţin învăţământul generalşi are cuprinsă în programă 360 ore de pregătire, din care pentru teorie sunt alocate 120 de ore, iar pentru practică 240 de ore. Ocupația de asistent personal profesionist aparține grupei de bază sănătate, conform descrierii din COR. Asistentul personal profesionist asigură, prin activitatea pe care o desfășoară la domiciliul său, îngrijirea și protecția adultului cu handicap grav sau accentuat pe baza nevoilor individuale ale acestuia, precum şi, condiţii pentru implicarea persoanei cu handicap în activitate, în situaţii de viaţă reale, pentru participare la viaţa comunităţii şi exercitarea tuturor drepturilor cetăţeneşti.
  • Bucătar – nivel III de calificare, se adresează persoanelor absolvente de învăţământ general şi are cuprinsă în programă 720 ore de pregătire, din care pentru teorie sunt alocate 240 de ore, iar pentru practică 480 de ore.
  • Instalator instalaţii tehnico sanitare şi de gaze – curs de calificare nivel 3, cu pregătire teoretică 240 ore şi practică 480 ore.
  • Competente informatice – curs cu durată de 120 de ore la care  cursanţii vor trebui să fie minim absolvenţi de învăţământ obligatoriu.

La Beclean, se vor organiza în lunile februarie şi martie 2024 următoarele cursuri:

  • Administrator pensiune turistică, nivel III de calificare, se adresează persoanelor absolvente a 10 clase şi are cuprinsă în programă 720 ore de pregătire, din care pentru teorie sunt alocate 240 de ore, iar pentru practică 480 de ore.
  • Baby sitter, nivel II de calificare, se adresează persoanelor absolvente de învăţământ general şi are cuprinsă în programă 360 ore de pregătire, din care pentru teorie sunt alocate 120 de ore, iar pentru practică 240 de ore.

Toate persoanele interesate să urmeze aceste programe de formare profesională, sunt invitate să se înscrie la sediul Centrului de Formare Profesională din Bistriţa, strada Lalelelor, nr. 3A, telefon 0263 – 236296, interior 216.

2 comments

  1. Ma interesează cursuri pt infirmiera

  2. Sunt interesată vreau să mă contactați

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *