Amenzi până la 5.000 de lei dacă pleci de-acasă fără motiv, după ora 22! Lista completă cu amenzile pentru cetățeni, biserici, firme, magazine etc!

amenzi

Reprezentanții autorităților naționale au publicat lista cu amenzile ce se aplică în cazul încălcării celor 2 Ordonanțe Militare emise pentru stoparea răspândirii coronavrusului.

Amenzi cuprinse între 100 – 5.000 de lei pentru persoane fizice! Firmele plătesc între 1.000 – 70.000 de lei!

amenzi

  MOTIVELE pentru care ai voie să ieși din casă, după ora 22!

Art. 5: 1) În intervalul orar 22 – 06, circulația persoanelor în afara locuinței, gospodăriei este permisă numai pentru motivele prevăzute la art. 4.

Art. 4: – deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul de desfășurare a activității profesionale și înapoi, deplasarea pentru asigurarea de bunuri care acoperă necesitățile de bază ale persoanelor și  animalelor de companie domestice precum și bunuri necesare activității profesionale.

– depasarea pentru asistență medicală care NU poate fi amânată și nici realizată de la distanță.

– deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice bolnave ori dizabilități, ori deces a unui membru de familie.

– deplasări scurte în apropierea locuinței/gospodăriei, legate de activitatea fizică individualăa oamenilor și nevoile animalelor de companie și domestice.

OBLIGATORIU să deții asupra ta o declarație pe propria răspundere!

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de servicu, adeverință eliberată de angajator sau o declarație pe proprie răspundere.

Măsurile se aplică din 22 martie, ora 22.

Pe timp de zi, autoritățile au emis recomandări, deci pentru depasare NU se aplică amenzi în intervalul 06 – 22!

Vezi Ordonanța militară nr. 1

Vezi Ordonanța militară nr. 2