Aproape 20.000 de oameni au trecut pragul Centrului Legacy de la Băile Figa

În primele cinci luni de funcționare, aproape 20.000 de oameni au vizitat Centrul Recreativ Legacy de la Băile Figa, potrivit primarului orașului Beclean, Nicolae Moldovan.

Centrul Recreativ Legacy funcționează de cinci luni, fără întrerupere. Deci a funcționat non-stop, inclusiv de Crăciun, Revelion, Paște, după un program prestabilit. Centrul are o capacitate de 500 de persoane. Pe timpul verii o să găsim o soluție și să facem un pachet prin care să oferim posibilitatea de intra și la Centrul Legacy, dar și la Băile Figa. Adică cei care vor opta pentru acel pachet vor avea acces la ambele zone. În aceste condiții, vom putea extinde capacitatea centrului la 700 de persoane. Suntem acum într-o analiză, adunăm date, dar țin să precizez că deja avem aproape 20.000 de oameni care au intrat în Centrul Recreativ Legacy. Suntem deja pe plus din punct de vedere bugetar. E o activitate deja vizitată. Sigur, momentan oamenii optează pentru o zi sau două zile, dar sunt convins că pe timpul verii vor opta pentru perioade mai lungi”, a declarat Nicolae Moldovan în emisiunea ”Administrația la raport” de la Bistrița FM.

Primarul orașului Beclean a mai precizat că sezonul estival aduce noutăți și la Băile Figa.

Am schimbat cam tot ce era vechi. Foarte puține elemente vechi o să le mai vedeți acolo. Diferența față de Legacy era flagrantă dacă lăsam stațiunea așa cum era și atunci am fost nevoiți să investim și în această zonă”, a mai spus Nicolae Moldovan.

În plus, în curând va fi inaugurat și Centrul social de zi.

Acest centru înseamnă câteva hectare de amenajare în exterior și o clădire cu facilități de ultimă generație, de recuperare a unor boli punctuale, se merge mai mult pe fizioterapie, kinetoterapie, îndrumări psihologice. Putem spune că va fi ceva similar unui spital de recuperare. Anul acesta vom avea cea mai bună infrastructură turistică de la Băile Figa”, a mai menționat Nicolae Moldovan.

Centrul Recreativ Legacy de la Băile Figa a fost inaugurat la mijlocul lunii noiembrie 2022 și a devenit funcționat la data de 1 decembrie 2022. Centrul a fost construit de către Primăria Beclean, prin intermediul unui proiect finanțat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014 – 2020, cu o valoare totală de 22,7 milioane lei.

Printre dotările de care dispune se numără: bazin de înot cu funcții recreative și de recuperare, bazin de înot cu jocuri în apă, bazin cu apă sărată, zonă de relaxare ambientală, sală pentru recuperare fizică, săli pentru yoga, sală de bowling, sală de fitness, sală de gimnastică cu terasă în aer liber, ateliere creative, spațiu expozițional, spații verzi exterioare (6.800 mp), locuri de joacă pentru copii, mobilier urban.

Tarifele pentru cei care doresc să își petreacă timpul liber la Centrul Recreativ Legacy sunt următoarele:

  • preț bilet adulți: 60 de lei pe zi, (indiferent de câte ore, în programul zilnic);
  • preț bilet copii cu vârste cuprinse între 0-14 ani: 30 lei pe zi (indiferent de câte ore, în programul zilnic);
  • preț abonament: 400 lei/lunar (fără taxa bowling);
  • taxa bowling: 50 de lei jocul (intrarea la bowling nu se poate face fără a se plăti taxa de intrare, de altfel, nicio activitate nu poate fi făcută fără taxa de intrare).

Programul de funcționare este următorul:

  • luni, între orele 10:00 la 20:00;
  • de marți până duminică inclusiv, între orele 08:00 și 20:00.

În ceea ce privește Băile Figa, complexul balnear a fost inaugurat în iulie 2010. Stațiunea se întinde pe 15 hectare și este așezată într-o depresiune înconjurată de păduri, la doar 3 km de orașul Beclean. 

Complexul este administrat de Primaria oraşului Beclean, instituție care de-a lungul anilor a implementat noi proiecte pentru dezvoltarea stațiunii, astfel încât aceasta să răspundă cât mai mult cerințelor turiștilor. 

În plus, Parcul Balnear Băile Figa se află printre primele trei destinații de excelență din România în ceea ce privește turismul de sănătate și relaxare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!