Aquabis a dat în judecată comuna Telciu: ”Trebuie să ne recuperăm investiția făcută acolo”

Aquabis a dat în judecată comuna Telciu

Compania Aquabis a acționat în judecată comuna Telciu și solicită recuperarea investiției, potrivit directorului Ion Șandru.

Ioan Șandru: „Apa nu o plătește NIMENI! Canalizarea nu este pornită nici în ziua de azi

Am acționat în judecată comuna Telciu pentru că trebuie să ne recuperăm banii investiți acolo. Și Guvernul o să îi dea în judecată pentru că are o sumă mult mai mare de recuperat. Noi avem de recuperat circa 1,5 milioane lei, iar ministerul circa 5 milioane lei. (…) Apa care tot a curs la Telciu nu o plăteşte nimeni.

Nu o plăteşte nimeni pentru că serviciul nu este preluat de Aquabis, este la Primărie. Primăria, odată cu impozitul, a perceput și o taxă, pe care dacă o achită 5% din populaţia Telciului este mult. De aceea spun că apa nu o plătește nimeni.

Canalizarea nu este pornită nici în ziua de azi. Atâta vreme cât nu este preluată de operator, nu îi caută nimeni, nu-i verifică nimeni și nici nu-i amendează nimeni”, a declarat directorul Aquabis, Ion Şandru.

Aquabis a dat în judecată comuna Telciu

Aquabis a investit circa 1,5 MILIOANE de lei la Telciu, iar ministerul a investit 5 MILIOANE de lei!

Aquabis a realizat cu acordul Primăriei Telciu și al Consiliului Local al comunei Telciu, o investiție de 1.253.852 lei plus TVA în sistemul public de alimentare cu apă şi canalizare. De asemenea a investit 70.298 lei plus TVA pentru montarea unor contoare în căminele existente.  

”Investiția a fost realizată cu acordul Primăriei Telciu. Avem hotărâre de Consiliu Local în acest sens și cofinanțare aprobată pentru acest proiect pe care l-am realizat la Telciu.

Pe urmă s-au răzgândit. De fapt s-au răzgândit trei persoane și acestea au mobilizat întreaga comunitate”, a adăugat Ion Șandru.

Cetățenii din Telciu au REFUZAT să încheie contracte cu Aquabis!

În anul 2021, cetățenii din Telciu au fost nemulțumiți de tarifele percepute de Aquabis în urma investiției realizate și au inițiat o serie de proteste.

Oamenii au refuzat să încheie contracte cu furnizorul de apă şi servicii de canalizare, astfel că sistemele nu au mai fost preluate de către Aquabis.

Astfel, s-a ajuns în situația în care Aquabis a decis să își recupereze banii investiți în această comună.

One comment

  1. Gata Hoția trebuie să se termine ,,APA e un dar de la Dumnezeu și nu o Marfă așa cum e considerată de clasa politică trădătoare și trebuie distribuita Gratis,voi asta nu înțelegeți,,investiția e făcută din buzunarele noastre a tuturor nu din buzunarele voastre personale și dacă s-ar calcula valoarea investiție nu poate fi dată în plată cetățeanului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *