Aquabis face precizări în legătură cu proiectele Linia Verde și Axa Gării – Decebal – Andrei Mureșanu – Năsăudului

Aquabis a dat în judecată comuna Telciu

După MIS Grup, și compania Aquabis face o serie de precizări cu privire la situaţia lucrărilor executate în cadrul proiectelor ”Reconfigurarea axei de transport Gării – Decebal – Andrei Mureşanu – Năsăudului” şi ”Linia Verde”. 

Redăm integral comunicatul transmis de Aquabis:

”Pentru a oferi bistriţenilor o imagine de ansamblu asupra problemelor invocate de primarul municipiului Bistriţa, d-nul loan Turc, drept riscuri în implementarea proiectelor de executie lucrări de modernizare drumuri cu finanţare europeană, din cauza întârzierilor generate de societatea noastră, facem următoarele precizări:

  • Pentru proiectul „Reconfigurarea axei de transport public pe traseul: str. Gării — bdul. Decebal — str. Andrei Mureşanu — str. Nasaudului, municipiul Bistriţa”, Aquabis a emis Avizul condiţionat de execuţie lucrări nr. 12076/02.07.2018* cu menţiunea că pe amplasamentul propus există reţele de apă-canal, branşamente de apă şi racorduri de canalizare şi relocarea reţelelor de apă şi canal din fondurile Beneficiarului proiectului (Primăria Bistriţă), conform avizului nr. 855/16.04.2018*.

  • Pentru proiectul „Linia Verde”, Aquabis a oferit tot sprijinul în finalizarea proiectului, executând o parte din lucrările de reabilitare conducte, iar pentru restul lucrării oferind consultanţă tehnică prin personalul propriu.

Trebuie menționat că şi societatea noastră are în derulare proiecte majore de investiţii cu finanţare europeană. E un fapt recunoscut că acestea sunt investiţii publice de importanta strategică care asigură creşterea calităţii vieţii. Problemele majore semnalate în implementarea proiectelor sunt comune atât pentru infrastructură din sectorul transporturi, cât şi din sectorul apă şi apă uzată.

Menţionam că intenţia noastră nu este de a caută vinovaţi pentru întârzierile generate în implementarea proiectelor, ale noastre ori ale Primăriei, dar nu acceptăm că în spaţiul public să fie speculate neadevăruri sau vehiculate jumătăţi de adevăruri. 1n continuare, Aquabis îşi menţine disponibilitatea de colaborare cu orice beneficiar al proiectelor de investiţii locale, ca partener egal şi loial interesului public”.

Reamintim că și compania MIS Grup, cea care execută lucrările pe cele două proiecte derulate de Primăria Bistrița cu bani europeni, a oferit precizări privind stadiul lucrărilor.

MIS Grup vine cu clarificări în legătură cu lucrările pe care le realizează în Bistrița

Aceste reacții au venit după ce Primăria Bistrița a publicat un raport cu privire la stadiul lucrărilor de pe șantierele din oraș, dar și ca urmare a afirmației primarului Ioan Turc potrivit căruia cele două proiecte mari de mobilitate urbană riscă să nu fie finalizate până la sfârşitul anului, ceea ce ar putea duce chiar la returnarea fondurilor primite de la Uniunea Europeană.

Primăria Bistrița a publicat un raport cu privire la stadiul lucrărilor de pe șantierele deschise în oraș

Administrația Turc are cuțitul la os: Linia Verde și Axa Gării trebuie GĂTATE anul ăsta! E risc să dăm banii înapoi!

error: Content is protected !!