Atenție, șoferi! În Bistrița se fură motorină din rezervoarele camioanelor!

Mai mulți șoferi de TIR, care și-au parcat autotrenurile în diverse zone de pe raza municipiului Bistrița s-au trezit că au fost prădați de hoți. În ultima perioadă, tot mai mulți se plâng de faptul că le-a fost furată motorina din rezervoare.

Hoții de motorină au acționat în parcarea de la Pro Wash și în parcarea de pe centură, în zona magazinului Influent! S-au furat TONE de motorină! 

Am fost prădat de hoții de motorină. 600 de litri mi-au fost scoși din rezervor săptămâna trecută. În plus, din alte 7 tiruri parcate în curtea unei societăți comerciale, s-au furat sute, poate chiar peste o mie de litri. Sunt deja grupări de hoți care acționează de două săptămâni” a povestit un șofer profesionist pentru Ziar de Bistrița.

Situația privind furturile de combustibil din autotrenuri este cunoscută și la nivelul Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud. Șoferii păgubiți au depus plângeri, iar oamenii legii încearcă acum să dea de urma autorilor.

Pot să vă confirm că avem două sesizări și se fac cercetări pentru identificarea autorilor. Sesizările au fost înregistrate în acest final de săptămână și ancheta este în plină desfășurare” a precizat pentru Ziar de Bistrița Diana Pintea, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița-Năsăud.

Pe raza municipiului Bistrița nu prea există parcări publice destinate autotrenurilor. Singura parcare este cea amenajată pe strada Sigmirului, însă despre care, spun șoferii, că e problematică, întrucât hoții pot fura liniștiți pentru că nu există niciun fel de măsură de siguranță, cum ar fi camere de supraveghere.

Pentru a nu se număra printre păgubiți, majoritatea conducătorilor auto profesioniști preferă să își parcheze autotrenurile în parcări private, pentru care plătesc diferite taxe, unele dintre acestea fiind situate chiar și la ieșire din oraș, dar unde există totuși paznici, iar riscul de a fi prădați de hoți este mic.

În ceea ce privește furturile din ultima perioadă, polițiștii bistrițeni efectuează cercetri în speranța că vor reuși să dea de urma făptașilor.

One comment

  1. Dupa ce francezii au arestat 13 soferi de camion pt furt de motorina si cauciucuri acuma baietii sau reorientat spre romania. Sa nu am gura spurcata dar printre soferi se stie de o grupare din sud care actioneaza si in strainatate si acuma si-au inmatriculat canioanele de pe arges pe bn. Asta sa scape de autoritatile din franta si spania.

error: Content is protected !!