Au asfaltat „de campanie”, dar NU au realizat canalizarea pluvială! Zona Valea Budacului e INUNDATĂ la fiecare torențială!

Strada Valea Budacului a fost asfaltată prin programul demarat de viceprimarul Cristian Niculae. Lucrarea a fost realizată de firma ARL Cluj în luna mai. De asemenea, administrația PSD a asfaltat strada Tănase Tudoran, situată în vecinătate.

Doar 2 ani garanție pe cei 4 centimetri de grosime a astratului de asfalt! Costul investiției: 1.5 MILIOANE de euro din bugetul local!

În ceea ce privește reabilitarea din bordură-n bordură a celor 50 de străzi, investiția se ridică la 6,4 milioane de lei + TVA , circa 1,5 milioane de euro și se realizeazp cu bani din bugetul local al municipiului Bistrița.

Viceprimarul Niculae riscă enorm încercând să-și asume aceste investiții ce se realizeză în an electoral, investiții considerate ca fiind inutile, din prisma duratei de viață a covorului asfaltic (2 ani garanție pentru cei 4 centimetri de asfalt, fără intervenții la fundația drumului).

https://www.facebook.com/pop.sorin.372/videos/10157080906462111/
canalizare valea budacului

La fiecare ploaie torențială, zona e inundată iar apele meteorice ajung în beciurile oamenilor și se repetă aceeași rețetă:

– pompierii vin cu pompele, scot apa, desfundă șanțurile, oamenii înjură și se așteaptă următoarea ploaie, când situația se reia.

Canalizarea pluvială, IGNORATĂ în cele 3 mandate a lui Crețu! La fiecare torențiaă, zona e sub ape!

Aquabis vs. Primăria Bistrița! Cine e răspunzător de situația de pe Valea Budacului – str. Mihai Viteazul

La fiecare inundație, proprietarii acuză Primăria Bistrița, iar agenții PSD din zonă încearcă să dea vina pe Aquabis. Situația pare ireală și arată incompetența instituțională și nepriceperea factorilor de decizie, care în loc să rezolve o problemă, tergiversează lucrurile.

Primăria Bistrița a promis realizarea canalizării pluviale pe Valea Budacului! De 12 ani încoace, nici măcar proiectarea nu e GATA!

În fapt, rețelele de utilități apă-canal au fost în proprietatea municipalității, dar printr-o Hotărâre de Consiliu Local au fost donate și acum aparțin Aquabis-ului (societate aflată sub patronajul Consiliului Județean). Atât Aquabis cât și Primăria Bistrița POT realiza investiții în ce privește rețeaua de canalizare pluvială, dar până acum NU s-a făcut nimic concret în acest sens.

canalizare valea budacului

Fără canalizare pluvială, situația e aceeeași de 12 ani încoace și ploile torențiale fac ravagii pe Valea Budacului. Cu toate astea, candidatul PSD la Primăria Bistrița a ales să asfalteze Valea Budacului, fix în preajma alegerilor locale, întocmai ca-n 2016, când au asfaltat-o pe aceeași rețetă: fără să rezolve problema canalizării pluviale…

Citiți și:

One comment

  1. Acest Cristian Niculae (alias Wannabe) nu are simtul măsurii si al ridicolului. Mereu oficialitătile locale sunt luate pe nepregătite, după fiecare ploaie mai puternică iar acest Wannabe se laudă de parcă acum a căzut de pe altă planetă că intervenind prin niste improvizatii, a ajutat oamenii afectați de precipitațiile abundente după ce apa le-a afectat deja gospodăriile. Asemenea fenomene meteorologice se intâmplă in fiecare an iar Primăria Bistrita in loc să se ocupe de obligatiile ce-i revin prin lege, iroseste banii contribuabililor plătitori de taxesi impozite pe tot felul de tâmpenii si aiureili ce-i trec prin cap edilului. Spre exemplu, in loc să facă sistemul de evacuare a apelor de pe străzile din oras, au alocat trei milioane de lei din bugetul local pe acest an pentru inceperea lucrărilor la un „Aquapark” la baza dealului Cocos din Unirea, care in final va costa 30 de milioane de lei, cu toate că asemenea investitii se pot face in sistem privat, precum Water Park din Otopeni, Paradisul Acvatic din Brasov si Aqua Magic din Mamaia.

error: Content is protected !!