Au fost reluate cursurile la Colegiul Național Andrei Mureșanu din Bistrița

Cursurile la Colegiul Național ”Andrei Mureșanu” din municipiul Bistrița, care au fost suspendate joi după ce în clădire s-a simţit miros de gaz, au fost reluare vineri dimineața și se desfășoară în condiții normale, informează Primăria Bistrița.

Ca urmare a monitorizării situației semnalate în cursul zilei de ieri, echipele de intervenție ale Delgaz au constatat ca nu sunt înregistrate valori de scurgere de gaz metan. De asemenea, în urma măsurătorilor efectuate și pe străzile adiacente Colegiului Național ”Andrei Mureșanu”, nu s-au înregistrat valori perceptibile pentru aparatele de măsurat din dotarea echipelor mixte. Ca urmare, procesul de învățământ a fost reluat în această dimineață și se desfășoară în condiții normale”, a transmis Primăria Bistrița.

Joi dimineața, circa 850 de persoane (elevi și profesori) – de la această unitate de învățământ au fost evacuate după ce în clădire s-a simţit miros de gaz, cursurile fiind suspendate.

La locul solicitării s-au deplasat echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud şi ale furnizorului de gaze naturale, precum şi şeful ISU, Cristian Bucur, şi prefectul judeţului, Teofil Cioarbă. Situația a fost monitorizată pe tot parcursul zilei de joi, iar echipele de la distribuitorul de gaz au constatat că nu era miros de gaz metan și că nu au fost înregistrate valori de scurgere de gaz metan. De asemenea, au fost efectuate măsurători și pe străzile adiacente nedetectându-se scurgeri de gaz metan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *