Au în sânge comunismul! La ședința de buget, PSD-iștii conduși de Gheorghe Sabău au vrut să repete votul, până iese cum vor ei. Crețu NERVOS că n-a ieșit cum au plănuit: „No’ las-o dracului!”

La ședința ordinară consilierii PSD au vrut să reia votul, după ce președintele de ședință Gheorghe Sabău a apăsat un buton greșit și a votat împotriva unui proiect. Consilierii PSD au vrut să repete procedura de vot, împotriva Regulamentului, dar au renunțat la acest ABUZ și au promis o nouă ședință, extraordinară.

Pe scurt, consilierii PSD dețin majoritatea în Consiliul Local și au 11 voturi (majoritate simplă). Proiectele care implică patrimoniul municipiului au nevoie de cele 2 voturi ALDE și de votul consilierul UDMR. TOTAL: 14 voturi, care reprezintă 2/3. Matematic, consilierii din opoziție NU pot influența nici măcar chestiunile ce țin de patrimoniu și Alianța PSD – ALDE nu are nevoie de niciun un vot din cele 5 voturi PNL și nici de cele 2 ale ecologiștilor.

Cum au vrut PSD-iștii să repete votul, până iese cum au ei CHEF! Ovidiu Crețu, nervos: „No’ las-o dracului!”

Proiectul supus la vot prevedea  trecerea din proprietatea publică a Municipiului Bistrița în proprietatea publică a Județului Bistrița–Năsăud a imobilului teren în suprafață de 200 mp, situat pe str.Păcii nr.2 în vederea realizării obiectivului de investiții “Realizare spațiu birouri”.

Gheorghe Sabău a cerut reluarea votului, dar consilierii PNL s-au opus vehement și a ieșit un tămbălău în care Crețu amenința că vor fi chemați în ședință extraordinară… și oricum proiectul va trece.

Ovidiu Crețu a vociferat: „No las-o dracului!” și a ieșit din sală, nemulțumit că un proiect fără miză NU a obținut voturile necesare. Cei 5 consilieri ai PNL au votat împotriva acestui proiect, pe motiv că în ultimul timp Primăria Bistrița a donat mai multe terenuri către Consiliul Județean și NU a cerut nimic la schimb. 

Proiectul a picat, deoarece Vasile Moldovan era ieșit din sală și NU a votat, iar Gheorghe Sabău a votat împotrivă, dintr-o greșeală.

Scorul: 13 voturi „pentru” 6 „împotrivă” și 1 consilier care nu a votat.

Acest incident a avut loc la finalul ședinței în care s-a dezbătut bugetul și demonstrează faptul că primarul Crețu și acoliții lui sunt obsedați să controleze cu orice preț și sunt dispuși la o serie de manevre abuzive și ilegale, atunci când NU le iese cum și-au planificat… 

One comment

  1. Balan Marius-ecologist PV

    Ce Lula mea va mai trebuie birouri si pe PACII , ca Teodorovici anunta restructurari masive pana la nivel de primarie de comuna. Cretule iarasi bagi bani aiurea in birocratie ?

error: Content is protected !!