Sunt gata ANL-urile pentru țiganii din Jelna! Vezi ce bine-arată căsuțele finisate la cheie, de 30.000 de euro/bucata!

7 unități locative destinate țiganilor defavorizați au fost finalizate în comuna Budacu de Jos! Locuințele au fost realizate prin programul A.N.L . și vor fi predate în curând de autorităție locale, responsabile cu întocmirea listei.

Căsuțele sunt realizate pe parter și sunt finisate la cheie: cu geamuri termopan și termoizolație exterioară, parchet-gresie, glet la interior și fiecare locuință este dotată cu sobă de teracotă. Locuinţele sunt grupte în module cu regim de înălţime parter, însumând 7 apartamente cu 2 sau 3 camere pe fiecare modul.

În medie, 30.000 de euro costă o căsuță ANL desinată țiganilor defavorizați !

Acest obiectiv vizează rezolvarea situaţiei comunităţilor de romi şi a fost asumat de Guvernul României începând cu anul 2001, iar prin hotărârea de guvern nr. 18/2015 s-au aprobat fondurile şi au început efectiv lucrările.

Persoanele care au acces la acest program trebuie să aibă un venit mediu net lunar pe persoană, realizat în ultimele 12 luni sub nivelul câştigului salarial mediu net lunar pe total economie.

 

b11

b23

 

 

 

b66

 

bb8

 

 

 

 

 

 

RON SC FLAELY GRUP a câștigat contractul privind  „Locuintele sociale pentru comunitatile de romi,judetul Bistrita Nasaud, comuna Budacu de Jos, sat Jelna” totalizand 7 unitati locative. Valoare contract (fara TVA): 949. 295 lei. Cheltuielile diverse si neprevazute sunt in cuantum de 108.563 lei exclusiv T.V.A reprezentand 10,07 %.

 

14 locuințe similare și pentru țiganii din Budacu de Sus!

Un program similar s-a desfășurat și în Budacu de Sus, unde s-au finalizat 14 astfel de căsuțe destinate comunităților defavorizate.

Contract de executie pentru obiectivul de investitie „Locuinte sociale pentru comunitatile de romi, judetul Bistrita Nasaud, comuna Budacu de Jos, sat Budacu de Jos” a fost câștigat de SC LUCICOR PROD SRL cu 1.779.000 lei. Cheltuielile diverse si neprevazute sunt in cuantum de 217.125 lei exclusiv T.V.A reprezentand 10,08 %.

bb7

bb75

 

 

 

 

 

 

Programul de construcții de locuințe sociale pentru comunităţile de romi este un program pilot derulat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice prin Agenția Națională pentru Locuințe, conform Hotărârii Guvernului nr. 1237/2008, cu modificările şi completările ulterioare. Programul are ca obiective incluziunea socială a cetăţenilor de etnie romă cu situaţie locativă precară şi prevenirea discriminării pe criterii rasiale. Locuinţele se construiesc prin ANL cu finanţare de la bugetul de stat.

Budacul de Jos este singura comună din judeţ în care s-au ridicat 21 de locuinţe pentru această categorie defavorizată prin acest program. (7 în satul Jelna, 14 în satul Budacu de Sus).

 

 

3 comments

  1. Balan Marius- ingrijitor al STATULUI.

    Cosmine , vrei un ANL de asta ? Solutia, ta inscri la PARTIDA RROMILOR >

  2. Mergeti peste 6 luni sa vedeti ce a mai ramas din ele !

  3. Pt țigani se găsesc da pentru noi nu

error: Content is protected !!