VIDEO: JEG penal în Piața de la Big! Cum nu-i prinde rușinea la așa Bistriță Europeană!

Piața agro-alimentară de la Big e dezastru! Din punct de vedere comercial piața e în declin, iar comercianții NU au condiții de desfacere a mărfii. Au rămas aceleași chioșcuri metalice de pe vremea lui Ceaușescu, insalubre și îndoite, unde se desfac produse lactate. În ultimii 10 ani, Primăria Bistrița NU a investit în această piață care teoretic deservește locuitorii din zona sud a Bistriței.

Ce a rămas este de fapt un amestec de piață agro-alimentară cu piață „de blugi”, unde se mai vând produse lactate, pește-viu și flori.

 

Fără investiții în amenajare au rămas foarte puțini vânzători în zonă. Dacă în urmă cu câțiva ani, Piața de la Big era full de comercianți cu marfă de Turcia sau Ungaria, acum zona a rămas pustie. Fără condiții, vadul comercial a scăzut și piața a devenit ne-atrăgătoare.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zona sud a orașului este în declin iar comercianții au migrat spre Cibela sau spre Piața „de la ruși” – ambele situate în partea opusă a orașului. Peisajul este dezolant: mese de beton, folii de plastic anti-vânt, acoperiș plin de mușchi verde.

 

 

 

 

 

 

 

 

Fără o modernizare urgentă și o re-gândire din punct de vedere urbanistic, Piața de la Big riscă să devină o zonă de ghetou și o amintire a ceea ce a fost cândva. Este exemplul neputinței administrației Crețu care neglijează nevoile stringente ale locuitorilor și se axează doar pe proiecte fantasmagorice.

One comment

  1. Exact ca in ani 90 oare mei este sifon ?????

error: Content is protected !!