VIDEO: Seară de foc la Bistrița! În miez de noapte, „TINERIADA” a strigat împotriva Guvernului! Protest la Prefectură și la sediul P.S.D!

La ora unu noaptea, societatea civilă a ieșit în stradă și a manifestat împotriva Guvernului Grindeanu, care a aprobat Ordonanța de Urgență care modifică Codul Penal și dezincriminează unele infracțiuni, precum abuzul în serviciu.

a2

a1

a23

a27

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

La protestul spontan din miez de noapte s-au adunat aproximativ 50 de manifestanți. În fața Prefecturii, aceștia au afișat pancarte după care s-au deplasat spre sediul P.S.D. Odată ajunși acolo, au aplaudat ironic la adresa guvernului care a aprobat Ordonanța (care între timp a fost publicată în Monitorul Oficial). Grupul de manifestanți a fost format din tineri, profesori, bugetari și oameni de afaceri.

 

După aproximativ 10 minute petrecute în fața sediului de partid de pe Șincai, manifestanții s-au întors la Prefectură. Pe tot timpul protestului, duba de jandarmi și mașinile Poliției au super-vizat acțiunea.

De ce au PROTESTAT?

„Ați văzut cum fură hoții noaptea? Din cauza asta! De ce nu au făcut chestia asta ziua? Au spus că se discută bugetul și la urmă uitându-mă să văd ce se discută la Guvern am observat exact chestia ce au spus: cu grațierea, cu schimbarea Codului Penal. Trebuie grațiere, dar făcută NOMINAL. Iar schimbarea Codului Penal ca să scape cei care fură? Ei, de-asta am ieșit!” a declarat Viorel Trifan, om de afaceri din Bistrița!

 

 

„Am ieșit pentru ce s-a petrecut în această seară. O săptămână întreagă s-au ținut 3 ședințe, care s-au arătat a fi deschise, ca să arate publicului ce s-a întâmplat legat de amnistie și grațiere, ca până la urmă printr-o Ordonanță de Guvern, la seară, s-a dat tonul și s-a rezolvat totul!” a declarat unul din protestatari. Acesta a spus că s-a mobilizat împreună cu mai mulți prieteni, prin intermediul facebook-ului și va continua protestul în zilele ce urmează.

Protestatarii au stabilit că vor continua acțiunea și au stabilit o nouă întâlnire miercuri, de la ora 15, în fața Prefecturii! Aceștia speră că li se vor alătura mult mai mulți cetățeni, nemulțumii de manevra prin care s-a aprobat și publicat în Monitorul Oficial, Ordonanța de Urgență care aduce modificări Codului Penal și dezincriinează abuzul în serviciu. 

4 comments

 1. Gabriela Baltag

  1 februarie 2017 la 14:16

  Iohannis, criticat DUR de un membru CSM: Evidentă imixtiune, de netolerat, în activitatea justiţiei
  Autor: Florin Pușcaș, Redactor
  Publicat: 12:38 Mesajul judecătoarei Gabriela Baltag pentru colegii din CSM (sursa: luju.ro):

  „Stimati membri ai Consiliului Superior al Magistraturii,

  Dragi colegi

  Politica penala a unui stat nu o redacteaza magistratii. Puterea judecatoreasca trebuie sa respecte vocatia constitutionala a celorlalte doua putere, motiv pentru care nu se poate interfera in activitatea acestora pentru chestiuni ce reprezinta strict de atributul lor.

  Am speranta ca justitia nu va cadea in capcana intinsa de conflictele politice de moment, de posibile replici pe care si le dau unii sau altii dintre actorii politici.

  Judecatorii aplica legile, nu le creeaza. Daca este buna sau nu o reforma, fie ea si …. penala (asa cum ni se solicita sa ne pronuntam explicit zilele acestea), este cine sa ne spuna.

  Realitatea din ultimul timp ne-a dovedit ca nu mai avem mult si ramanem fara procedura penala. Curtea Constitutionala are suficiente mecanisme sa verifice, pe de o parte, respectarea atributiilor de catre cei in drept sa legifereze, iar pe de alta parte, sa inlature tot ce nu este in acord cu drepturile si libertatile cetatenilor.

  Nimeni nu mai vorbeste astazi despre principii, despre garantiile pe care trebuie sa le primeasca toti cei care ajung in fata instantelor, indiferent de gradul de jurisdictie.

  Ma asteptam sa vad un interes sporit pentru o tema care ar trebui sa intereseze pe fiecare. Este justitia in afara de orice influenta nefericita, este la adapost de orice curiozitate a serviciilor secrete? Nimeni nu si-a asumat aceasta tema pana la capat. Avem angajamentul ca dupa pozitia exprimata de Curtea Constitutionala suntem la adapost de orice pericol. Nu avem inca si dovada… care implica responsabilitati concrete.

  Ce ar trebui sa ne ingrijoreze este altceva. Dintotdeauna au fost persoane care au incercat sa ne dea lectii, sa ne indrume, potrivit viziunilor lor; se intampla acest lucru si in ultimul timp. Ce nu stiu aceste persoane este ca justitia a existat dintotdeauna, indiferent de oranduire, de puterea celor indreptatiti sa surprinda sau nu o realitatea legislativa care uneori se intersecteaza si cu nevoia de schimbare a societatii.

  Apreciez ca este timpul sa ne implinim fiecare sarcinile, obligatiile, sa nu mai privim catre locuri unde nu avem ce cauta. Justitia are sansa ei, la fel si legislativul si executivul. Justitia nu poate fi partasa la scene de incitare populara pe teme pe care mai apoi trebuie sa le implementeze. Astazi, unii spun ca nu vor anumite legi, nu doresc anumite proiecte, iar maine daca vom continua in acelasi mod vor striga ca nu mai doresc instante! Spre ce ne indreptam este greu de spus, dar un lucru este sigur: pentru a fi dreapta justitia trebuie sa ramana departe de conflictele pe care mai tarziu este chemata sa le dezlege! Asa consider ca trebuie sa fie justitia: fara prejudecati, fara partinire!

  Dragi colegi, membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, nu permiteti sa devina Consiliu o scena politica! Nu acesta este rolul nostru! Prezenta intempestiva a presedintelui tarii la sedinta de astazi a Consiliului reprezinta o evidenta imixtiune, de netolerat, in activitatea justitiei. Va rog sa nu mai ingaduiti alte lectii, de principii, asa cum in mod penibil s-a intamplat in ziua constituirii actualului Consiliu, respectiv pe data de 06.01.2017.

  judecator Gabriela Baltag

  Membru in Consiliul Superior al Magistraturii”
  (-3)

 2. Trist este ca apar conflicte in familiile oamenilor. Nu se mai pot intalni copiii cu parintii lor fara sa apara discutii de genul: vezi, psd-ul v o crescut salariile!….o crescut pensiile!!
  ….nu mai pot merge nepotii la bunicii lor fara sa fie certati ca au votat cu iohannis😦. Parca in ultimii ani manipularea mediatica a atins cote inimaginabile intr un regim democratic. E incredibil!!

 3. Balan Marius- ingrijitor al STATULUI.

  JOS GUVERNUL de MISEI !!! De ce va dau eu bani voua ba ?Tot la 3luni 1000lei la ANAF. Propun si o GREVA FISCALA din partea ROMANILOR Bata-va puterea DIVINA ! Nu va ganditi ca iar pleaca din tara cateva sute de mii de tineri ?

 4. Trebuie sa recunoasteti ca au avut tupeu, tact si NERUSINARE cand au aprobat aceasta ordonanta…
  ….specific psd.