Bistrița, tot mai aproape de pragul care impune restricții. Stelian Dolha: ”Municipiul e într-o situație alarmantă”

Cazurile de COVID-19 sunt în creştere și în Bistrița, afirmă prefectul județului Bistrița-Năsăud, Stelian Dolha. Acesta a precizat că dacă se continuă în același ritm, municipiul ar putea intra pe lista unităților administrativ-teritoriale în care se impun restricții cu privire la activitatea economică.

Municipiul Bistrița este acum la o incidență a cazurilor de COVID-19 de 1,39 la mia de locuitori. Deci Bistrița, astăzi, este într-o situație alarmantă. Ne apropiem de pragul de 1,5 la mia de locuitori, care impune restricții. Restaurantele, barurile, hotelurile o să intre într-un regim special. Industria HoReCa va fi din nou lovită din plin. Chiar am fost sunat zilele trecute de reprezentanți ai industriei HoReCa, administratori de restaurante și m-au întrebat cum stăm, erau îngrijorați pentru că o să fie din nou închiși, mai ales că vine perioada de iarnă, în care terasele deja se închid și ei nu mai pot să funcționeze numai pe regim de restaurant. Acum ține foarte mult de noi, le-am spus și lor asta”, a declarat prefectul Stelian Dolha într-o emisiune difuzată live pe pagina de Facebook a jurnalistului Cristian Berari. Emisiunea va putea fi urmărită în această seară, începând cu ora 21:00, pe postul local de televiziune As-TV.

Totodată, Stelian Dolha a completat că foarte aproape de pragul care impune restricții se află și comuna Chiochiș, unde se înregistrează o incidență a cazurilor de COVID-19 de 1,45 la mia de locuitori, în ultimele 14 zile.

În acest context, prefectul a făcut apel la populație să respecte măsurile minime de igienă și distanțare impuse de autorități, contribuind astfel la limitarea răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus.

În ultima săptămână, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud a decis impunerea unor restricții cu privire la activitatea economică în comunele Șintereag, Cetate, Braniştea, Şieu Odorhei şi Ciceu Mihăieşti, unde incidenţa cazurilor de COVID-19, în ultimele 14 zile, a depăşit 1,5 la 1.000 de locuitori.

Comuna cu cel mai mare indice la mia de locuitori, în ultimele 14 zile, este Șintereag (3,04 la mia de locuitori), urmată de Cetate (2,34 la mia de locuitori), Braniştea (2 la mia de locuitori), Şieu Odorhei (1,73 la mia de locuitori) şi Ciceu Mihăieşti (1,66 la mia de locuitori).

Întreaga emisiune realizată de jurnalistul Cristian Berari poate fi urmărită mai jos:

https://www.facebook.com/cristian.berari/videos/3972223752811196

One comment

  1. Virozele care ne imbolnaveau ani la rand nu nai exista??Atunci cand ni s-a cerut sa mergem in nr cat mai mare la vot nu a fost un pericol pt.infectare cu noul virus covid19?Va dati seama ca un nr mare de intreprideri o sa ajunga in pragul falimentului?De unde o sa plateasca taxe si impozite?

error: Content is protected !!