E nasol cu BLATUL din Ștefan cel Mare! Ies la iveală șmenurile pentru blocul dintre blocuri!

Consilierii locali au aprobat un plan Urbanistic de Detaliu pentru construcția unui bloc în cartierul Ștefan cel Mare, în zona depozitului de fructe. Documentația a fost aprobată cu votul majorității deși în timpul ședinței din martie s-a atras atenția asupra unor GRAVE abateri la regimul construcțiilor.

Bloc nou în zonă sufocată în Ștefan cel Mare, cu GRAVE abateri urbanistice! Crețu: “dacă are bani și vrea să investească, NU putem spune NU!” 

s121

 

 

 

 

 

 

 

În zona depozitului  de fructe, un investitor pe nume Leon Iloaie va construi un bloc cu 8 niveluri (demisol, parter + 4 etaje + 2 etaje retrase). Pe parcela în suprafață totală de 558 de metri pătrați se află o casă în stare avansată de degradare, care va fi demolată.

Zona a fost studiată printr-un Plan Urbanistic Zonal, iar la ultima ședință ordinară s-a aprobat Planul Urbanistic de Detaliu, premergător autorizației de construcție.

Plan Urbanistic de Detaliu privind construcția unui bloc în Ștefan cel mare, în regim S+P+4E+2ER, cu spații comerciale la parter a fost aprobat în 31 martie 2016 H.C.L nr 53 din 2016.

Vezi aici:  Hotărârea ILEGALĂ

 

s3-2

s12

 

 

 

 

 

 

 

 

Floarea Gaftone NU a semnat documentațiile iar juriștii Prefecturii s-au prins: Administrația Crețu, SOMATĂ să anuleze hotărârea!

 

Secretarul Primăriei Bistrița NU a semnat documentațile aprobate de consilieriii locali ai P.S.D pe final de mandat, motivând că Hotărârea de Consiliu Local s-a realizat prin grave abateri la legile privind construcțiile. La rândul lor, juriștii prefecturii au solicitat poziția Inspectoratului de Stat în Construcții, care au sesizat neregulile aprobate de aleșii locali.

s8-4001

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cum s-a încălcat legea, conform analizei Inspectoratului de Stat în construcții:

– lipsește avizul de oportunitate (pentru definirea zonei de studiu).

– documentația prezentată consiliului local NU a precizat explicit propunerea ce se dorește a se executa.

– NU sunt prezentate toate reglementările tehnice.

– au fost modificate retragerile laterale și posterioare

– în documentație NU este studiată relația cu drumul principal

– imobilul NU prezintă retragerea OBLIGATORIE de 2 m  de la nivelul ultimului etaj.

Documentația a fost aprobată deși:

– lipsesc avizele de la I.S.U, studii geo, aviz circulație, aviz de la gestionarii rețelelor de utilități,

– publicul NU a fost informat conform legislției în vigoare.

– certificatele de urbanism au fost acordate cu încălcarea legilor în vigoare

– NU este respectată retragerea față de aliniament

– lipsă locuri de parcare ( graficul de parcări la suprafață sunt realizate pe spațiul verde, motiv pntru care imobilul  NU se încadreazaă la coeficienții impuși la acest capitol.

În consecință, pentru a introduce solicitările propuse se impune ANULAREA H.C.L nr 53 din 2016 și realizarea unui P.U.Z cu aviz de oportunitate.

s4

s4-2

 

 

 

 

 

 

 

 

Vecinii NU au fost informați! Totul s-a făcut “pe șustache!”

 

Documentațiile s-au realizat într-o tăcere conspirativă. Teoretic, investitorul a urmat pașii legali iar publicul a fost sesizat prin două anunțuri “la ziar” și prin expunerea proiectului la sediul Primăriei Bistrița. Dar s-a omis esențialul: informarea tuturor vecinilor afectați.

aviz-c2

aviz-d

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Conform legilor în domeniu, membrii comisiei tehnice de urbanism trebuia să informeze vecinii și proprietarii parcelelor alăturate. Lucru care NU s-a întâmplat. Ba mai mult, investitorul NU a amplasat un panou informativ la fața locului, deși era OBLIGAT să facă acest lucru, pentru ca locuitorii afectați de viitoarea construcție să facă propuneri și sesizări.

 

Frenț vs Crețu:  Prefectul cere revocarea actelor de bloc! Primarul Crețu e strâns cu ușa pentru a intra-n lege!

cq4-800x400ccx

 

 

 

 

 

Pentru încălcarea legilor privind construcțiile,  Instituția Prefectului a cerut revocarea HCL nr 53 din 2016, în caz contrar se va formula acțiune la instanța de contencios administrativ.

Plângerea prealabilă va fi discutată în plenul ședinței ordinare din 31 august.

„Ziar de Bistrița” a scris pe larg despre șmenul din Ștefan cel Mare. Vedeți mai jos, detaliile acestui caz, precum și modul în care sunt aplicate legile în domeniul construcțiilor.

citiți și:

s2-2Bloc nou în zonă sufocată în Ștefan cel Mare, cu GRAVE abateri urbanistice!

http://www.ziardebistrita.ro/cretu-si-urbanismul-vaca-si-baletul/

3 comments

  1. …si pe .ST.O.IOSIF ,este pornit un asemenea proiect !!!!!!

  2. Balan Marius- ingrijitor al STATULUI.

    No ; i-am prins si eu prin stirea ta COSMINE. Eu astept de 8 ani HAUTORIZATIA de constructie. Motivul; ca nu am toate aprobarile de la vecini. CL pentru unii muma pt altii CIUMA. Da mai este una; administratia COMUNISTOIDA si IDIOATA nici macar nu vrea sa vada diferenta unor acte de proprietate , adica ale mele, prin care eu sunt ofertant de servicii de trecere pt. vecinii mei, si nu invers. In aceste conditii, avocati si buni juristi cu care am discutat se mira cat de tampiti sunt cei din administratie. Da nu-i bai ! Vine ziua scadentei la TREBUNAL . NO !

  3. Cineva a făcut acest proiect bazându-se pe aceleași considerente ca Blocul P+ 5 din str.Crinilor devenit P+8: întâi îl construim ,iar apoi scăpăm cu o amendă penală ( bine mersi).Rușine celor ce sunt puși la Primăria Bistrița să respecte legislația în vigoare ! Anulați urgent proiectul că iese cu scandal mare !

error: Content is protected !!