Nu mai mergeți, băi, aiurea prin Europa! Mergeți la Cluj și luați notițe de la Boc, primarul care a făcut un un complex sportiv de 4.5 milioane de euro într-un an jumate. Cu bani de la Guvern, NU din bancă! Vezi FOTO!

Dedicație specială celor care spun „ce primar bun avem la Bistrița pentru că a făcut Parcul Municipal!” Vezi ce bază sportivă a făcut Boc de la Cluj într-un an jumate! De-aia ne pleacă tinerii spre Cluj, dragi tovarăși și pretini… că e altceva!

La 100 și ceva de km de Bistrița, un primar pe care mulți l-au înjurat (Emil Boc) a făcut într-un an jumate un complex sportiv pe 10 hectare,  într-o locație unde înainte se făceau expozitii agricole și ulterior a funcționat un cartodrom. 

Complexul sportiv are cam de toate: pistă de alergare; pistă de biciclete/role agrement; pistă role viteză; teren de paintball cu obstacole; Parc Aventură – trasee prin copaci, pe frânghii și alte instalații; alei de promenadă și spații verzi generoase.

Baza sportivă va avea caracter public, cu acces GRATUIT pentru toți cetățenii. Cuprinde terenuri cu nocturnă – 3 terenuri sintetice de mini fotbal, 3 de tenis, 2 de baschet; 1 teren de tenis cu peretele, 2 de badminton și 2 de volei de plajă – unde accesul se va face cu rezervare prealabilă.

c5

c4

 

 

 

 

 

c3

c9

 

 

 

 

 

 

cc04

x

 

 

 

 

 

 

 

De asemenea, noua bază sportivă este dotată cu aparate și echipamente pentru exerciții fizice în aer liber; aparatură pentru exerciții fizice dedicate seniorilor; echipamente pentru amatorii de cățărări, parkour; spații de joacă pentru copii de toate vârstele; amfiteatru în aer liber (428 locuri);

 

cc33

cc12

 

 

 

 

 

 

 

g2-640x400Inițial primarul Emil Boc intenționa să propună ca realizarea parcului din Gheorgheni să fie finanțat din fonduri europene, însă s-a reușit introducerea sa în programul CNI, în 2014. Asta cu sprijinul lui Gabi Szabo și a lui Dragnea, care NU erau din partidul primarului de la Cluj, dar care au dat O.K-ul, în timp ce la Bistrița veneau la cross-ul Gabi Szabo și făceau poze.

Cu tot cu pleiada de PSD-iști de Bistrița habarniști care NU au știut specula nimic și nici măcar Polivalenta n-au reușit s-o amenajeze prin fonduri de la C.N.I. Să NU mai zicem de Wonderland!

În 2011 Crețu a făcut părculețul de la Casa Albă, un fel de machetă față de ce a realizat Boc în cartierul Gheorgheni și astfel fiecare și-a arătat dimensiunea într-ale administrației!

 

c66

c77

 

 

 

 

 

 

Continuând comparațiile pleonastice, Crețu într-un an jumate nici măcar bazinul de la Codrișor nu l-a terminat deși e un mizilic pe lângă proiectul de la Cluj! Celălalt așa-zis complex de agrement Wonderland are aproape 10 ani și abia-abia e gata pista de schi (cu bani din bancă, nu de la Guvern sau europeni, măcar). De promisiunile cu sală polivalentă și pistă de karting sau terenuri de tenis pe Dealul Cocoș nici nu are rost să povestim că ne râd curcile.

strand-1

strand-2

 

 

 

 

 

s51

c210-440x330

 

 

 

 

 

 

 

 

Becleanul e mult peste la capitolul administrație și are bazin de înot, la Colegiul Petru Rareș a atras cam toți banii puși pe tavă ( a suplimentat cu 1 milion de lei de la bugetul local, față de 18 milioane, cât a dat Primăria Bistrița pentru lucrări ne-executate la timp și fonduri nerambursabile, pierdute! Nicu Moldovan are Figa și beclenarii de pe Someș se pot hlizi când văd potențialul ratat al reședinței de județ.

Să revenim la Cluj: proiectul este realizat de Primăria Cluj-Napoca în parteneriat cu Compania Națională de Investiții ( care a finanțat 90% din investiție, în timp ce Boc a pus din bugetul local 10%) și se întinde pe o suprafață de 9,4 hectare în cartierul clujean Gheorgheni. În 2017, oraşul de pe malul Someşului va organiza Campionatul European de gimnastică şi Campionatul European de baschet masculin. Asta după ce în 2015  fost Capitala Europeană a tineretului și în 2016 a candidat pentru Capitala Culturală Europeană.

Lucrările au început în aprilie 2015 și sunt gata în noiembrie 2016! (perioadă în care Consiliul Județean Bistrița-Năsăud făcea maxim 2 studii de fezabilitate pentru obiective de interes general gen domeniu schiabil la Colibița când-o-zbura-porcu’. Singura investiție care s-a realizat în timp util: licitația pentru Touaregul președintelui C.J! Iar Crețu făcea cam 2 baluri pentru pensionari și vreo 10 emisiuni la AS-TV în care să îndruge despre gropi și garduri!

cc3-copy

cc04-copy

 

 

 

 

 

 

 

Valoarea investiţiei s-a ridicat la 4.5 milioane de euro, adică 20.255.273 lei. Cam cu aceeași bani, însă de la bugetul local, NU de la Guvern, Crețu a făcut Colegiul Rebreanu (pentru că a pierdut jumătate finanțarea nerambursabilă).

ALBUM FOTO cu minunăția de la Cluj!

 

La Cluj nu se plâng atâta de licitații contestate, de firme ne-serioase, de proiectare greșită ci se face administrație și se atrag fonduri. Orașul Mureș are complexul Week-end, în timp ce Bistrița are.. Parcul Municipal…și pasajele cu pietre care sar de la locul lor. Cu toate astea, ghiciți cine e cel mai bun primar din țară? 🙂

 

cc32

s22

 

One comment

  1. Ce frumos. Vreau si eu la mine in oras asa ceva .

error: Content is protected !!