Mai bine Loți decât loaze. Unguru’ Kiss lasă funcție, lasă mașina și se cară-nvârtindu-se, sătul de căpușele de la Stat. “Bozmeg” , cum se zice la ei!

Kiss Laszlo și-a dat demisia din funcția de viceprimar. Oricum, în ecuația puterii nu prea conta ungurul intrat în locul lui Ungur Lucian la masa consilierilor locali. La o adică, primarul Crețu cumpăra pe altu’-n locul lui că-s o grămadă în stand-by gata-gata să formeze majoritatea. Kiss a migrat de la Partidul Poporului la celălalt partid al poporului (PSD) cu Ordonanța lui Dragnea și a ieșit pe ușa din dos chiar după votarea bugetului de ieri.

Ungurul măcar a avut demnitate! Să fim serioși: câți renunțau la funcția de viceprimar? Dispuși să meargă-n privat. Câți? Să lași mașină, legitimație și ditamai brigadă PSD. Cică l-a săpat Crețu, da’ oricum Kiss zicea că-și bagă picioru’-n politică și iese de tot din schemă. Că regretă pasul făcut. Asta era la câteva luni de la întronizarea pe scaunul lui Peteleu.

E drept, fața NU-l ajuta în politică și nici dicția, dar e peste media din Consiliul Local, la capitolul ăsta. Laszlo Kiss e mai degrabă un familist de drumeție și de părculețe, bun pe lângă casa nevestii. Dar sunt câteva aspecte prin care Loți e mult peste loazele din aparatul stufos din administrație, peste unii liberali și mult peste disperații din politică ce fac sluj șefilor de partid și lipesc afișe pe promisiuni de job-uri post-electorale.

Știu că pare șocant, dar Loți din poveste are profilul unui tehnocrat deoarece are bussines-uri în domeniul construcțiilor, e apreciat în branșă, are conexiuni pe-afară și vorbește mai multe limbi. Apropo, știați că a făcut parte din echipa de specialiști care a coordonat proiectul Leoni? Hala de producție, mă refer, plus implementarea acestui proiect-gigant.

Unii ziariști i-o trag lui Loți de-i sar capacele! Se iau de bietul de parcă ar fi deturnat bugetul Bistriței pe ultimii 10 ani… e treaba lor, dar cum de NU văd hienele care ne agasează constant prin tot ceea ce fac din banul public? Pe pensionarii cu funcții grele care NU se dau duși nici cu D.N.A-ul? Sau pe mucoșii habarniști eșuați pe posturi bine renumerate? Sunt mult mai toxici decât vicele ungur și inocent.

Sunt minim 70% din  aleșii locali care n-au îndrugat o silabă în 4 ani și au votat la pedala primarului sau a președintelui CJ. Și umflă un salariu de profesor pentru pantomima lor. Cu ei cum rămâne?

Laszlo Kiss a-ncercat să aplice ce a-nvățat în privat la Stat. Și NU la orice fel de Stat ci la primăria de Stat a lui Crețu. Of course că n-a reușit… pentru că i s-a dat departamentul  de țigani de la sociale și hârtii aiurea de semnat. Un frecuș cu uzură și expunere într-o primărie ultra-centralizată. PVC piepūšamās gumijas laivas labas cenas, benzīna dzinēji un citi aksesuāri https://argo-drive.com/lv/

Loți din poveste s-a carambat învârtindu-se, cu gândul la chestiuni mai serioase, nu la combinații de 2 lei pentru paraleii din administrație.

Lasă-i băi, Loți cu matrapazlâcurile lor… “Bozmeg” cum ziceți voi! Tu fă ceva serios că-n politică sunt numai reșapați de pus la afiș… și de multe ori ei dau tonul… Ce fain era de-l luai la privat cu tine și pe ingineru’ de la Comelf ce ți-a fost șef la primărie… toată lumea era mai liniștită… chiar dacă erau alegeri din primul tur.

2 comments

  1. Balan Marius- Ecologist B-ta

    LOFOS…bine scris. BRAVO COSMINE !!!

  2. bine punctat! ai un fb de la mine!