Braconier surprins la pești, în perioada de prohibiție! A luat 1.600 de lei amendă! ATENȚIE: s-a deschis pescuitul la PĂSTRĂV în apele de munte şi cu momeală artificială! În rest, e interdicție totală până-n 5 iunie!

În urma unui control fulger, reprezentanții Asociația Județeană pentru Vânătoare și Pescuit, însoțiți de un echipaj al Jandarmeriei au surprins un bărbat din Braniştea care pescuia în perioada de prohibiţie. În urma verificărilor, s-a constatat că bărbatul nu este membru în Asociație, nu deţine nici un fel de permis de pescuit. Pescarul a fost surprins în râul Someșul Mare în aval de luntrea din Braniştea folosind un “ecran” (o plasă triunghiulară cu baza de sârmă). În juvelnic nu avea peşti reţinuţi, însă s-a făcut vinovat de pescuit în perioada de proibiție, folosind unelte intezise la pescuit.

Pescarul brăniștean C.I.A. în vârstă de 51 ani a fost sancţionat corespunzător, cu 1.600 de lei amendă.

 

 

Din informaţiile membrilor pescari s-a aflat că în zona Măluț-Braniștea ar exista unii cetăţeni care practică pescuitul folosind mijloace neacceptate de lege. Pescarii spun că un tânăr căsătorit în localitatea Braniștea confecţionează acest gen de plase contra sumei de 15 Lei.

Vă informăm că aceste mijloace sunt interzise a fi folosite în râuri, deţinerea lor fiind permisă, putându-se folosi în ape private cu acordul proprietarilor.

Controalele au continuat toată săptămâna trecută în Bazinul Somesului Mare.

S-a deschis sezonul la păstrăv! Atenție, însă: există restricții: se pescuiește cu momeală artificială și NUMAI pe apele de munte!

Începând cu 1 MAI s-a deschis pescuitul al PĂSTRĂV în apele de munte şi cu momeală artificială…

În judeţul Bistriţa-Năsăud pescarii Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor sportivi Bistriţa-Năsăud care deţin PERMIS DE PESCUIT RECREATIV pentru anul 2018 pot pescui în toate apele de munte din judeţul nostru şi în Lacul Colibita , Tăul Zânelor şi Tăul Morii şi pot reţine păstrăvi de dimensiuni mai mari de 20 cm.

Chiar de 1 Mai, Garda de Mediu împreună cu Jandarmeria Bistrița a efectuat un control la pescuit pe lacul Colibița. Pescarii care NU au respectat legislația și pescuiau cu momeală vie (în această perioadă fiind permis doar pescuitul cu momeală artificială) au fost sancționați cu amendă!

 

 

În această perioadă se menţine prohibiţia la pescuit în apele colinare şi de şes din întreaga ţară. Jandarmeria Bistriţa şi AJVPS BN au continuat în tot acest timp controale pe ape şi au constatat faţă de anii trecuţi că pescarii bistriţeni respecta prohibiţia.

Precizăm că prima zi în care puteţi pescui în apele colinare şi de şes este 6 iunie 2018.

Despre GUNOAIELE de pe malul apelor! Primarii sunt obligați să ia măsuri… AJVPS poate să constate și să sesizeze Garda de Mediu!

O problemă ridicată de pescari o reprezintă gunoaiele depozitate pe malurile râurilor, situaţie în care vom sesiza primăriile din raza administrativă respectivă.

În acelaşi timp, reprezentanții AJVPS au trimis fotografii către Garda de Mediu. Pentru o mai bună comunicare vă stăm la dispoziţie zilnic la sediul AJVPS BN unde puteţi sesiza orice problemă o consideraţi necesară şi puteţi primi informaţii legate de pescuit , vânătoare.

 

 

Emil Iustian Alexandru – vicepreședinte AJVPS

One comment

  1. Haha ati dat lovitura ati prins steaua braconajului rusine!