Candidatul Gabriel Lazany a prezentat câteva domenii pe care le consideră prioritare pentru bistrițeni

Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, va candida din partea PSD Bistrița-Năsăud la funcția de primar al municipiului Bistrița.

Anunțul cu privire la candidatura sa a fost făcut miercuri, în cadrul unui eveniment în care a fost anunțat și candidatul social-democraților pentru președinția Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

Cu prilejul lansării candidaturii, Gabriel Lazany a susținut un discurs în care a explicat că a fost convins de Emil Radu Moldovan, liderul PSD Bistrița-Năsăud, să ia decizia de a intra în bătălia electorală din vara acestui an.

În discursul său, Gabriel Lazany a vorbit și despre viziunea sa pentru Bistrița. Deși nu a prezentat întreg programul electoral, Gabriel Lazany a prezentat câteva direcții care în opinia sa sunt prioritare pentru bistrițeni.

Pe lângă Sănătate, de care m-am ocupat ani de zile, mai sunt câteva domenii pe care le consider prioritare pentru bistrițeni. Nu vreau să vorbesc acum despre întregul program de management local, dar o să-l fac public în scurt timp după ce voi discuta și cu bistrițenii. Însă vreau să subliniez astăzi patru direcții clare”, a spus Gabriel Lazany.

Una dintre direcțiile la care candidatul PSD a făcut referire a vizat partea de infrastructură rutieră a municipiului Bistrița.

”Cred că nu există bistrițean care să nu sufere din cauza aglomerației din zona de centru a orașului și nu numai. Această problemă trebuie rezolvată. Am soluțiile potrivite. Vom regândi traficul general, vom introduce sensuri unice pe arterele sufocate, recâștigând astfel o parte din locurile de parcare care urmează a fi desființate, vom realiza parcări eficiente, aproape de cetățeni și de nevoile lor. Pentru a degreva o parte din trafic, vom investi în transport public școlar și vom oferi facilități educaționale în afara centrului municipiului. Străzile neasfaltate din Bistrița sunt un motiv de rușine pentru noi, suntem exemplul de AȘA NU la nivel național. Acest lucru nu va mai exista, pentru că nu suntem o comunitate săracă, dar astăzi, din păcate, nu știm să cheltuim și să prioritizăm corect fondurile pe care le avem. Vom moderniza într-o primă etapă străzile cu situația cadastrală clară și mă voi implica personal în clarificarea situației cadastrale pentru celelalte străzi, urmând a fi modernizate într-o etapă ulterioară”, a explicat Lazany.

Candidatul PSD a menționat și că serviciile oferite de Primăria Bistrița către bistrițeni și către comunitatea de business trebuie regândite.

Bistrița este un oraș total neprietenos cu persoanele cu dizabilități sau nevoi speciale. Este imoral ca în secolul XXI, o persoană cu dizabilități care are nevoie de o audiență la primarul său, să nu aibă acces la acesta. În administrația mea, nu voi tolera așa ceva. (…) Serviciile oferite de primărie către bistrițeni trebuie să fie adaptate și orientate către cetățean, indiferent că vorbim de urbanism, impozite și taxe, evidența populației etc. În calitatea mea de manager și om, nu pot să accept ideea preconcepută că angajații primăriei nu sunt profesioniști. Calitățile unui angajat trebuie scoase și puse în valoare de cel care conduce instituția respectivă. Trebuie regândite și reorganizate serviciile pe care le oferă primăria comunității de business. De exemplu, cunosc nevoia și înțeleg costurile generate de fiecare zi de întârziere în eliberarea unei autorizații de construire sau certificat de urbanism”, a adăugat sursa citată.

O altă direcție vizează partea de agrement și sport.

În Bistrița avem o mare deficiență legată de spații verzi, de parcuri și facilități de sport de masă. Și aici am în minte un proiect îndrăzneț: vom transforma parcul mare și stadionul Gloria, într-un parc al generațiilor, cu utilitate pentru toate categoriile de vârstă, urmând a fi cel mai mare parc din Transilvania. Și pentru că vorbim despre modernizarea acestei zone a orașului, vreau să îmi iau angajamentul ferm că vom pregăti în parteneriat cu CJ un stadion nou, un stadion care să ofere baza și toate premisele necesare ca echipa de fotbal Gloria să devină fanion al bistrițenilor alături de echipa de handbal. Am vorbit deja cu domnul Radu Moldovan și împreună ne propunem să dăm un restart și fotbalului, așa cum s-a făcut și cu handbalul“, a mai precizat Gabriel Lazany.

Gabriel Lazany a vorbit și despre domeniul Sănătate.

Așa cum am spus, candidatura mea la Primăria Bistrița nu înseamnă că nu voi continua munca bună depusă până acum la spital. Din contră, o să fie și mai bună pentru că spitalul se va putea baza pe o instituție în plus – Primăria, care până acum nu a dorit să se implice. Pot fi realizate proiecte în parteneriat cu spitalul, cum ar fi de exemplu crearea unui centru de recuperare post-traumatic“, a mai adăugat Lazany.

Gabriel Lazany spune că își va concentra atenția și pe atragerea de resurse financiare din surse multiple.

Ca și la spital, mă voi concentra pe atragerea de resurse financiare din surse multiple, fie că vorbim de fonduri europene, de fonduri guvernamentale sau de altele. Nu am realizat modernizarea Spitalului Clinic Județean cu bani aduși de acasă, dar am studiat tot ce a însemnat program european sau național care ne putea ajuta, am bătut la multe uși, am prezentat proiecte peste proiecte, metri cubi de documente și într-un final am reușit. Asta intenționez să fac și la Primărie!”, a mai spus Lazany.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *