Emil Radu Moldovan și Gabriel Lazany fac echipă la alegerile locale din 9 iunie. Sunt candidații PSD pentru Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și Primăria Bistrița

Organizația PSD Bistrița-Năsăud și-a lansat miercuri, în cadrul unui eveniment organizat în parcarea din curtea Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița, candidații pentru funcția de președinte al Consiliul Județean și pentru cea de primar al municipiului Bistrița.

Liderul județean al partidului, Emil Radu Moldovan, a anunțat că va candida pentru un nou mandat de președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud.

De dragul acestui loc minunat, pe care cu toții îl numim acasă, și din respect pentru voi, nu am vrut să arătăm doar că se poate, ci vrem să vă arătăm că se poate și mai mult. (…) Ca de fiecare dată, la finalul oricărei curse, începe o nouă cursă. De aceea, astăzi, aici, în această atmosferă minunată, cu ploaie, cu belșug, cu construcția noului spital în spate, anunț o nouă candidatură la funcția de președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud. Chiar dacă nu sunt nou în politică și în administrație, vă mărturisesc că un asemenea moment îmi produce foarte mari emoții. Nu știu dacă e bine sau nu, dar toată viața am făcut ceea ce am simțit și asta fac și acum. Am spus în urmă cu patru ani că nu voi mai candida pentru un noi mandat, e drept că fără să mă sfătuiesc cu nimeni. În cei patru ani, dar mai ales în ultimul an, foarte lume m-a abordat și mi-a cerut să renunț la ideea mea și să continui să rămân președinte la Consiliul Județean. Am revizuit atitudinea mea și am decis să candidez din noi”, a spus Emil Radu Moldovan.

În ceea ce privește Primăria Bistrița, Emil Radu Moldovan a anunțat că managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, va intra în bătălia electorală pentru funcția de primar al municipiului Bistrița.

Avem nevoie de profesioniști și din acest motiv l-am chemat alături de mine pe Gabriel Lazany – un om și un profesionist desăvârșit, un om de foarte mare încredere. Modernizarea spitalului nu a fost la întâmplare și nu a fost un noroc. A fost un proiect cu sute de ore de muncă, dezbateri și gândire strategică pentru ca astăzi să avem ceea ce se vede în spatele nostru. Cu foarte mult suflet, dedicare și multă muncă, am făcut echipă. Eu cu el și cu toți specialiștii și profesioniștii care ne stau în jur. De aceea, astăzi, anunț tandemul cu care ne vom prezenta în fața alegătorilor la alegerile locale din 9 iunie: Emil Radu Moldovan – candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean Bistrița-Năsăud și Gabriel Lazany – candidat la funcția de primar al municipiului Bistrița. În Bistrița se pot face mult mai multe lucruri, dacă orașul va ajunge pe mâini bune. Ne prezentăm la aceste alegeri cu un profesionist desăvârșit, care știe administrație și care nu se joacă cu vorbele. Pe el îl reprezintă faptele. Fără discuție, Gabriel Lazany este un om al faptelor și al lucrurilor bine făcute. Cu Gabi la Primărie, bistrițenii nu vor mai vedea ceea ce văd astăzi în Bistrița”, a mai spus președintele PSD Bistrița-Năsăud.

La rândul său, Gabriel Lazany a precizat: ”Am ales să mă implic alături de echipa PSD, convins fiind de Radu Moldovan. Și vreau să subliniez Radu Moldovan, pentru că el ca om m-a convins. Cu el voi face echipă și vom rezolva probleme ale orașului care stagnează de ani buni. Din această colaborare s-a născut și sloganul campaniei pe care îl vom rosti de azi înainte – BISTRIȚA: PE MÂINI BUNE”.

Candidatul la funcția de primar al Bistriței a adăugat: ”Sunt bistrițean, aici m-am născut, aici am învățat până la facultate. Iar ca adult mi-am legat aproape întreaga carieră de Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița, unde muncesc de 24 de ani. Prin multă muncă și seriozitate am reușit să transformăm un spital județean cu probleme într-unul dintre cele mai moderne și performante din țara noastră. Nu am făcut asta singur, l-am avut alături de mine pe Radu Moldovan și bineînțeles echipa de profesioniști pe care am creat-o în jurul meu. Ei sunt cei care m-au sprijinit tot timpul”

Gabriel Lazany a subliniat că nu a făcut politică până acum, dar spune că își dorește să transfere experiența pe care a acumulat-o ca manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița către Primăria Bistrița.

Nu am făcut politică până acum, nu sunt un om al vorbelor goale, sunt un om al faptelor. Vreau să transfer experiența mea managerială pe care am acumulat-o de-a lungul anilor la spital către primărie. Întreaga carieră m-am ghidat după un motto pe care îl puteți vedea pe prima pagină a planurilor mele de management, și îl veți găsi și pe programul de management local de la Primărie. Și anume: Dacă găsești un drum fără obstacole, probabil drumul acela nu duce nicăieri.Deci știu și îmi asum pe ce drum pornesc. Așa cum sistemul de sănătate este centrat pe pacient, îmi doresc o primărie centrată pe cetățean și nevoile lui”, a adăugat Gabriel Lazany.

Cele două candidaturi au fost validate de Comitetul Politic Județean, urmând ca hotărârile să fie transmise Comitetului Politic Național al PSD și să fie validate și de structura națională.

”Sunt optimist că vom obține și validarea Comitetului Politic Național și că, în scurt timp, vom deveni candidați oficiali ai PSD pentru cele două funcții importante”, a adăugat Emil Radu Moldovan.

La evenimentul de lansare a candidaților PSD pentru Consiliul Județean Bistrița-Năsăud și Primăria Bistrița au participat ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, Bogdan Ivan, vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, Daniel Suciu, senatorul Ioan Deneş, secretarul de stat Monica Săsărman de la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, primarul Becleanului, Nicolae Moldovan, alături de primari social-democraţi, consilieri judeţeni şi locali și alți membri ai partidului.

One comment

  1. prof. Florin I. Bojor

    Noapte bună pentru alegeri! Nimic nou sub soare…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!