A trecut 1 AN! Ce s-a întâmplat cu cartierul tinerilor: NIMIC! Pe 2019 administrația PSD a alocat 1 MILION de lei pe începere lucrări la Aquapark-ul fără finanțare și doar 60.000 de lei pentru documentații la Cartierul Tinerilor!

 

Fix acum 1 an, viceprimarul Cristian Niculae s-a lăudat cu un proiect fantastic, care prevedea realizarea unui cartier pentru tineri în zona Liceului Agricol, pe un platou de 32 de hectare. Administrația PSD care controlează Consiliul de Administrație al Liceului Agricol a reușit să obțină 32 de hectare de teren, suprafață care se afla în administrarea școlii și s-o transfere în proprietatea publică a municipului.Câțiva consilieri PSD au mers în teren și au marcat teritoriul, au amplasat o tablă metalică, iar după un an NU s-a întâmplat nimic-nimic.

Nu au extins rețelele, NU au făcut parcelări și nici NU au alocat bani suficienți pentru dezvoltarea acestui proiect!

Terenul este în același stadiu: fără rețele de utilități, fără să fie parcelat, situat într-o zonă industrială, sufocată de trafic iar în campaniile electorale PSD-iștii vor folosi din plin acest proiect ca fiind o mare realizare…

Între timp, Ministerul Educației a dat o lege prin care liceele cu profil preponderent agricol trebuie să dețină o suprafață de minim 10 ha teren, în echivalent arabil, pentru constituirea lotului didactic experimental. Suprafața de 10 hectare a fost trecută din nou în administrarea Liceului Agricol, dar cu toate astea în decurs de 1 an, rețelele de utilități puteau fi extinse și terenul putea fi sistematizat și parcelat

A trecut 1 an și abia s-au alocat 60.000 de lei pentru elaborarea unui PUZ! Candidatul PSD, Cristian Niculae promitea că tinerii vor depune cereri în 2019!

Din bugetul local pe 2019, singura investiție o reprezintă o nouă promisiune: realizarea unui Plan Urbanistic Zonal. În acest sens, administrația PSD a aocat 60.000 de lei. Extinderea rețelelor de utilități NU s-a putut realiza, deși au avut 1 an la dispoziție.

În batjocură, parcă, administrația PSD a alocat 1 MILION de lei pentru începerea lucrărilor la Aqualand, proiect care NU are niciun fel de finanțare europeană sau guvernamentală.

 

FOTO de anul trecut: 15 mai 2018

 

Criterii pentru obţinerea unui lot pentru construcţia unei case:

• sub 35 de ani la data depunerii cererii;
• loc de muncă stabil pe raza municipiului Bistriţa.

Potrivit proiectului, după încheierea contractului de concesiune, în termen de doi ani este obligatorie obţinerea autorizaţiei de construcţie şi în termen de 5 ani este obligatorie recepţia finală a lucrărilor. De asemenea, după 10 ani de la semnarea contractului de concesiune, se poate depune cerere către Consiliul Local pentru achiziţia terenului, acesta urmând a fi vândut la preţul pieţei. Timp de 10 ani, construcţia nu poate fi vândută.

Proiectul tinerilor este sub-finanțat de administrația PSD, care în 2019 alocă peste 1 milion de lei pentru începerea lucrărilor la Aqualand, deși nu au bani pentru finalizarea proiectului! Modul în care Cartierul Tinerilor este gestionat, demonstrează lipsa de viziune și incompetența administrației PSD, specializată în promisiuni electorale. 

One comment

  1. Nu inteleg ce asteptari aveati….Aceleasi ineptii pesediste….

error: Content is protected !!