FOTO: Casă din Josenii Bârgăului, cuprinsă de un incendiu

După puternicul incendiu izbucnit duminică în localitatea Lunca Ilvei, un alt apel la 112 anunța că o casă din localitatea Josenii Bârgăului a fost cuprinsă de flăcări și că exista riscul ca focul să se extindă și la alte imobile învecinate.

La fața locului au intervenit pompierii militari din cadrul Stației Prundu Bârgăului și cei de la Detașamentul de Pompieri Bistrița.

Din fericire, incendiul a fost localizat la casa unde a izbucnit. Datorită intervenției prompte a pompierilor militari și voluntari, restul caselor au fost salvate integral (o casa învecinată a fost atinsă de flăcări la nivelul izolației exterioare, fără pagube majore). Incendiul a fost lichidat, provocat cel mai probabil de un scurtcircuit electric la un tablou electric amplasat pe un perete exterior (în spatele casei). Pe strada respectivă, imobilele sunt amplasate foarte aproape unul față de celălalt, unele chiar lipite. Casa de la care a izbucnit incendiul, construită preponderent din material combustibil (lemn) a ars pe o suprafață de aproximativ 100 mp”, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud.

Proprietarul a suferit arsuri superficiale la nivelul fetei și a membrelor superioare (palme), i s-a acordat primul ajutor la locul solicitării, dar ulterior a refuzat transportul la spital. De asemenea, o femeie a suferit un atac de panică, este în afara oricărui pericol, a refuzat la rându-i transportul la spital.

Acesta a fost al doilea incendiu izbucnit în ultima zi a anului 2023 în Bistrița-Năsăud, după cel izbucnit duminică dimineața în localitatea Lunca Ilvei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!