180.000 de euro ar costa amenajarea sensului giratoriu de la intersecția Calea Clujului – Soarelui. Proiectarea și celelalte „hârtii” au costat 10.000 de euro!

Primăria municipiului Bistrița a amenajat un sens giratoriu provizoriu la intersecția străzilor Calea Clujului – Soarelui și intenționează să construiască în zonă un sens giratoriu definitiv. Costul estimat: 180.000 de euro, conform studiului de fezabilitate.  Studiul de fezabilitate a costat peste 10.000 de euro, este finalizat și va fi supus aprobării în ședința ordinară a Consiliului Local Bistrița din data de 28 noiembrie. 

Potrivit proiectului de hotărâre ce va ajunge pe masa consilierilor locali, studiul de fezabilitate a fost elaborat de  S.C. GENERAL PROEX SRL din Năsăud, iar indicatorii tehnico-economici arată că realizarea obiectivului de investiții ar avea costuri de aproximativ 180.000 de euro (circa 847.000 de lei).

Potrivit documentului, investiția ar trebui finalizată în cel mult 3 luni de la data începerii lucrărilor, iar finanțarea ar urma sp fie asigurată cu fonduri de la bugetul local.

Studiul de fezabilitate mai arată că pentru realizarea sensului giratoriu nu se impun demolări și nici modificări sau devieri ale reţelelor de utilităţi. ”Este necesară amenajarea intersecţiei şi corelarea tuturor elementelor componente ale sensului giratoriu cu situatia existentă în zonă, racordarea făcându-se fără afectarea intrărilor la proprietăţi sau societăţile din jur”, se mai arată în document.

Primăria Bistrița completează că amenajarea unui sens giratoriu la intersecția străzilor Calea Clujului şi Soarelui are drept scop fluidizarea circulației în zonă, dar și îmbunătățirea aspectului urban.

”Pentru rezolvarea problemelor de circulaţie şi asigurarea deservirii populaţiei zonei, precum şi pentru mărirea potenţialului economic al zonei sunt necesare lucrări de amenajare modernă a intersecţiei, cea mai indicată soluţie (şi verificată în alte situaţii similare) fiind cea a unui sens giratoriu”, se arată în proiectul de hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate, document care se va afla pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Bistrița din data de 28 noiembrie.

 

Citiți și:

 

FOTO: Așa arată sensul giratoriu de 50.000 de lei! Să ne-nțelegem: atâta costă proiectarea! Deocamdată-i provizoriu, dar urmează execuția propriu-zisă, cu alți bani și altă distracție!

2 comments

  1. Cum se circula in itersectia Drumul Dumitri Vechi cu Drumul Cetatii.
    Musai un sens giratoriu acolo.

    https://www.facebook.com/dacian.zburatorul/videos/2190865734360352/

  2. Trebuie facut cat mai repede un sens giratoriu la intesectia Drumului Cetatii cu Drumul Dumitri Vechi. In aceea intersecie vizibilitatea este inposibila si trebuie sa ai nervi de otel cand vrei sa traversezi Drumul Cetatii venind de pe Drumul Dumitri Vechi.

error: Content is protected !!