Ce probleme sunt la pârtia de schi! Crețu dă vina pe proiectant, dar a avut 1 an la dispoziție să rezolve: teleschiul, lacul de acumulare, pompele, tunurile de zăpadă! Primarul a dansat prin Europa, a neglijat pârtia de schi și amu’ i-a prins iarna!

Primarul Ovidiu Crețu a fost prezent la o emisiune la AS-TV (post deținut de Mihai Rotaru) și a vorbit despre pârtia de schi!

Primarul a aberat despre faptul că stratul de zăpadă NU a fost suficient de gros și de aceea NU s-a schiat! O minciună crasă, deoarece la finalul lunii decembrie, stratul de zăpadă de la baza pârtiei atingea 20 de cm după ce a fost tasat cu ratracul. În realitate, NU s-a lucrat deoarece bugetarii au fost în concediu de Sărbători și pârtia NU a fost amenajată.

Au avut la dispoziție 1 an și NU au făcut nimic-nimic! Se schiază la fel: fără teleschi,cu lacul redus și fără tunuri de zăpadă! Crețu zice că-i complicată administrația… de-aia NU s-a reușit, dar promite că la anu treaba-i bună!

După ce anul trecut s-a recepționat pârtia de schi, Primăria Bistrița și-a dat seama că lacul de acumulare se golește prea-repede, dacă cele 4 tunuri sunt puse în funcțiune! În consecință s-a decis mărirea capacității de pompare și introducerea unor conducte care să alimenteze lacul de acumulare. Teleschiul a fost promis acum 1 an,tunuri suplimentare au fost promise sezonul trecut!

Nu s-au finalizat lucrările de consolidare a terenului din amonte de lacul de acumulare. Deși s-au alocat 400.000 de euro, în regim de urgență și problemele au fost constatate în luna aprilie!

Ovidiu Crețu a mințit cu TUPEU și a zis că alunecarea produsă în luna aprilie a fost stopată GRATIS, pe cheltuiala firmei! În realitate s-au alocat 400.000 de euro, din bugetul local!

” i-am convins pe cei care au executat lucrarea… să repare ei, pe cheltuiala lor, care NU e chiar ieftină!, numai că până i-am convins și au venit cu mașinile ale, și una s-a răsturnat și a murit un om… ”

400.000 de euro au costat lucrările de consolidare a terenului! I-a prins iarna și au sistat lucrările!

Lacul de acumulare este aproape plin, dar încă NU s-au finalizat lucrările de consolidare și utilajele au fost coborâte, în parcare. Membrana lacului de acumulare a fost lipită și s-au realizat ziduri de sprijin pentru a stopa terenul ce aluneca.

Ce NU s-a realizat!

– NU s-au cumpărat cele 4 tunuri de zăpadă promise, pentru uniformizarea stratului de zăpadă. În schimb s-au alocat 20.000 de euro pentru achiziția unui generator de zăpadă care va fi amplasat în partea de sus a pârtiei. Deși au avut la dispoziție 1 an, achiziția s-a realizat abia în 20 decembrie!

– Instalația de Ski-Lift NU s-a mai realizat, deoarece autoritățile locale NU s-au mai încadrat în termene și au ratat sezonul de schi 2018 – 2019.

– NU s-a mărit capacitatea de pompare, prin introducerea unei noi rețele, cu debit ridicat! Terenul a înghețat iar săpăturile au fost sistate, la aprox. 400 de metri de râul Bistrița!

– NU s-a amenajat încă un lac… deci întreaga instalație a fost sub-dimensionată!Practic, tunurile consumă apa în3-4 zile ,iar lacul are nevoie de 8 zile pentru a fi umplut!

Aceste probleme au fost identificate încă din sezonul trecut!

Pârtia de schi cheltuie 13.000 de lei/lună!

Pe bugetul din 2018, s-au alocat 725.000 de lei (160.000 de euro) pe întreținerea pârtiei de schi! La această sumă s-au adăugat lucrările de intervenție, în valoare de 1.8 MILIOANE de lei.(400.000 de euro) și încă 20.000 de euro pe tunul de zăpadă.

Primăria Bistrița administrează pârtia de schi și alocă sume importante pe întreținere: salarizare personal, curent, întreținere telescaun etc.

Cu toate că în 2018 s-au alocat 160.000 de euro și se cheltuie 13.000 de euro/lună pe funcționare, în continuare pârtia de schi este FULL de zăpadă, dar… ne-funcțională!!

Vara au frecat menta, iar acum sapă kilometri de șanțuri ca să mărească debitul de pompare pentru lacul de acumulare!

Toată vara NU s-a lucrat, iar pe iarnă s-au săpat șanțuri pentru mărirea capacității de pompare, dar lucrările se derulează încet, datorită condițiilor meteo și faptului că terenul e-nghețat.

Lucrările au fost sistate, deocamdată și ar mai fi de săpat aproximativ 400 de metri, până la stația de pompare, situată pe malul râului.

Capacitatea de pompare a fost sub-dimensionată, dar NU s-a lucrat nimic-nimic pe perioada verii! De amintit că toată luna septembrie, Ovidiu Crețu a fost plecat în delegație, prin Europa!

În luna august s-au desfășurat Zilele Bistriței și nimeni NU s-a ocupat să remedieze problemele apărute.În mai multe rânduri, Crețu s-a plâns de faptul că administrația e complicată, dar în realitate Primăria Bistrița lucrează greoi!

Aceleași declarații ca anul trecut! Bistrița vrea problema rezolvată, NU promisiuni deșarte!

Fără nicio problemă din partea moderatorului, Crețu a făcut aceleași declarații ca anul trecut și a dat vine pe hățișul legislativ!

„Lacul e folosit doar la 75% din capacitate! Lucrurile sunt mai greoaie!
peste 10 litri pe secundă, ceea ce consumă tunurile de zăpadă, să fie completat prin pompare în cel mult 36 de ore.”

„Avem nevoie de 2 lacuri ca să facem zăpadă pentru toată pârtia.”
„Va trebui să mai aducem 2 tunuri performante și vreo 3 lăncii de zăpadă!”

„Putem goli lacul, dar de umplut îl umplem în7-8 zile. Trebuie completat cu o nouă pompă! Aceste lucruri NU costă foarte mult… un 5% din valoarea pe care am investit-o.” a spus Crețu… adică minim 300.000 de euro!

Primarul Ovidiu Crețu demonstrează încă odată că administrația pe care o conduce se mișcă greoi și sfidează opinia publică prin faptul că pârtia de schi este ne-funcțională deși stratul de zăpadă permitea deschiderea ei cel puțin cu 2 săptămâni în urmă!

Crețu are tupeu și încă mai are susținători (în PSD și nu numai ) care-i găsesc scuze penibile, cu toate că problemele au fost identificate acum 1 an și în continuare NU sunt rezolvate!

One comment

  1. Balan Marius - contribuabil

    Prostii sa plateasca,
    Prostii sa plateasca
    LA MULTI ANI !

error: Content is protected !!