Ce străzi a mai VRĂJIT Ovidiu Crețu! Vezi interesele din spatele unor asfaltări din zonele cu VILE

Ziar de Bistrița va realiza un material mai amplu, în care vom prezenta străzile din zonele de vile, asfaltate de Primăria Bistrița. Vom scoate la iveală detalii de culise, vom analiza unde s-a greșit și ce a stat în spatele acestor asfaltări, cu prioritate față de alte zone aglomerate unde se impuneau astfel de lucrări. În fiecare primăvară, primăria scoate la licitație lucrări de miliarde privind modernizările străzilor de pământ. De fiecare dată se creează discuții între posesorii de vile, care așteaptă de ani buni condiții europene, din moment ce plătesc impozite.Una din străzile ce ridică semne de întrebare este strada Livezi, situată într-o zonă izolată, la intersecția cu Drumul Tărpiului.
before afterStrada Livezi ascunde câteva detalii, care-au stat de fapt la baza decizie de asfaltare. Fabrica “Eurocompozite” este situată în capătul acestui drum, iar patronul Dumitru Tănase are o relație apropiată cu Ovidiu Crețu. În mandatele lui Crețu, Eurocompozite a derulat mai multe contracte cu Primăria Bistrița: a realizat struții, ouăle și merele din fibră de sticlă care-au fost montate în înteg orașul. Numai un simplu măr a costat peste 3.000 de lei, în oraș fiind montați 10 struți, 11 mere, și 12 ouă gigant.

 

 

livezi x - Copy (2)Asfaltări pe CUMETRII. Primarul Crețu NU respectă programul de modernizare și schimbă din PIX lista stăzilor

Încă din primul mandat, Crețu a comandat un studiu tehnic pentru 27 de străzi din municipiu, aflate în zonele rezidenţiale. Licitaţia a fost câştigată de SC TEHNOVIAL INGINERIE SRL, o firmă din Bucureşti, care a întocmit documentaţiile în schimbul a 165.000 de lei. Proiectul “Amenajare străzi în zonele noi de locuinţe din municipiul Bistriţa” inițiat în 2011, cuprinde un număr de 27 străzi şi anume: zona Unirea str. Grigore Moisil, str. Aviator Berbecariu, str. Miron Cristea, str. Viile cu Pomi, str. Remus Cristian Bucur, str. Labirintului zona Viişoara: str. Armoniei, str. Dinu Lipati, str. Gheorghe Dima, str. Valea Sigmirului, Aleea Răsăritului, Aleea Orizontului, Aleea Trifoiului, str. Tudor Jarda, str. Sergiu Celibidache zona Subcetate, str. Drumul Dumitrei Vechi, str. Bradului, str. Caisului, str. Castelanului, str. Vasile Lucaciu, str. Nucului, str. Bastionului, str. Huniazilor, str. Poienii, alte zone str. Cocorului, str. Valea Căstăilor, str. Secundară 8 Ghinda. Dintre acestea doar o mică parte au fost asfaltate. Între timp, există străzi care deși NU se regăsesc în listă au fost trecute la priorități și băgate în față la asfaltare.

Vezi aici câte case sunt pe strada Livezi, care nici măcar NU era prinsă pe proiectul de asfaltare, dar a intrat ulterior:

https://www.google.ro/maps/@47.137651,24.476902,3a,75y,317.01h,87.93t/data=!3m4!1e1!3m2!1soSQk1BrLEHg6CblnmtFXbA!2e0

 

before after 2Strada Livezi a fost asfaltată dar e de remarcat că în zonă sunt foarte puține locuințe (doar la baza dealului există un complex de locuințe, unde se impuneau lucrări de amenajare, în rest e vorba de condiții europene pentru mașinile de serviciu a firmei Eurocompozite). Deși extravilanul municipiului are zone mult mai extinse, cu o densitate de case mult mai mare…
Pe combinație cu primarul, Dumitru Tănase așteaptă asfalt în Wonderland. Vrea să facă un cartier de VILE
t17Dumitru Tănase speculează la maxim investițiile tovarășului Crețu pentru zona Dealului Cocoș, unde șeful Eurocompozite deține un teren. Vezi AICI planul lui Dumitru Năstase, pentru terenul său din zona Wonderland:

http://apmbn-old.anpm.ro/decizie_initiala_puz_dumitru_tanase-98373

 

 

Coșmarul Wonderland va toca peste 200 de MILIARDE din împrumutul de 400 de MILIARDE, luat în numele bistrițenilor. Foarte probabil o parte din lucrări vor începe în această primăvară și vor exista rețele de utilități în apropiere, iar drumului de acces va fi asfaltat. Din bani luați împrumut, chipurile pentru Wonderland…

Dacă proiectul Wonderland va fi vreodată finalizat pe de-antregul, zona va exploda din punct de vedere imobiliar, spre satisfacția celor care dețin teren în zonă, totodată apropiați ai lui Crețu.
În articolele ce urmează vom prezenta și alte străzile asfaltate de Primăria Bistrița, precum și interesele din spatele acestor modernizări…

3 comments

  1. revin ,str.este Viile lui Pipa,sau Viilor, zona Viisoara mai nou i sa dat un nume german,sunt mai multe case pe strada!strada este in intravilan!

  2. noi avem casa in intravilan zona Viile lui Pipa,mai nou i s-a dat un nume german la strada,aici a trimis primaria 2 bascule de prundis pe drum si nu a mai venit nimeni sa-l taseze sunt bolovani ca nu poti merge cu masina ,numai pe jos,si noi platim inpozit si alte taxe de ce noua nu ne asfalteaza drumul,de ce la Radu Moldovan in livada la Dumitra i-a asfaltat drumul pina la poarta?sa l-e fie rusine ,excroci nationali!!!

  3. Vezi bariera de pe strada a rcasului

error: Content is protected !!