Cei 3 fantastici: Radu Moldovan, Crețu și Niculae spun că fac stadioane și „avioane”, dar bugetele li-s pe avarie anul ăsta! Primarul Crețu abia are bani să plătească salariile din Primărie (pentru că le-a dat pe maxim) dar spune că se-apucă de Aqualand! Cu ce bani, moșule?

Primarul Bistriței a susținut o conferință de presă în care și-a prezentat proiectele semnate în ultimul timp: 2 școli din Bistrița prind finanțare europeană. (Generală nr. 1 și Grigore Moisil).

 

Evident că primarul Crețu i-a luat fața lui Niculae și din ambiție NU l-a chemat alături, la conferință… tocmai ca să NU transfere din reușite. Proastă strategie, pentru PSD! Printre aceste proiecte, Crețu a strecurat șopârle despre investiții fantastice și insistă aiurea cu Aqualand-ul, proiect estimat la 5 MILIOANE de euro. Minim!

În realitate, Primăria Bistrița are în licitație documentațiile pentru această investiție și primarul forțează o ieșire de campanie cu acest proiect. Sursa de finanțare a acestei investiții este incertă și de aceea Crețu NU a pomenit-o.

Variante de fnanțare pentru Aquapark !

– bani europeni NU se pot atrage pe acest tip de investiții (dacă se puteau atrage, cu siguranță Crețu se lăuda deja).

– bani prin PNDL nu se acordă, ci se prioritizează investițiile pe infrastructură, apă-canal-drumuri-școli-grădinițe.

– un parteneriat public-privat e foarte greu de pus în aplicare și deocamdată niciun investitor NU s-a arătat interesat.

– un credit bancar ar fi super-riscant, dacă luăm în calcul prioritățile municipiului. În urma unei Ordonanțe de Urgență 114/2018, primăriile NU pot accesa împrumuturi, decât pentru co-finanțarea proiectelor europene.

Singura variantă viabilă ar fi o finanțare prin Compania Națională de Investiții. De menționat că orașul Beclean a construit un bazin pe această linie de finanțare, are în licitație un complex sportiv tip Aqua Spa iar Năsăudul are în licitație un proiect similar.

FOTO: Aquapark-ul din Beclean pentru care s-a semnat finanțare!

FOTO: Aqualandul din Năsăud – execuția acestui proiect este în fază de licitație

Greu de conceput cum Primăria Bistrița NU a prins finanțare pe asemenea obiectiv, iar orașul Năsăud și Beclean se poate lăuda cu Aquapark în fază de licitație.

Finanțarea pentru Aqua Park la Bistrița va fi posibilă doar dacă Daniel Suciu reușește să-și mențină poziția de Ministru al Dezvoltării pentru cel puțin 2 ani și dacă va reuși să impună pe lista scurtă cele 3 investiții majore (stadionul și complexul sportiv de care trage Radu Moldovan și Cristi Niculae plus Aqualand-ul râvnit de Crețu) . Complicate variante pentru PSD-iștii care se pregătesc de alegeri europarlamentare și prezidențiale.

Ovidiu Crețu se luptă-n ABERAȚII cu Niculae și Radu Moldovan!

Lupta internă e evidentă și Crețu cu Niculae se calcă pe bătături când vine vorba de promisiuni și proiecte prezentate presei. Se evită reciproc și apar separat unul de altul, în campanii de imagine diferit concepute.

Bugetul Consiliului Județean va fi în scădere odată ce vor fi preluate cheltuielile cu zona socială. Despre bugetul Primăriei Bistrița, Crețu spunea că NU e sigur că-i va ajunge pentru funcționare, ceea ce înseamnă că pe investiții se vor aloca puțini bani. Aceste aspecte vor fi vizibile abia la finalizarea bugetelor.

Crețu zice că NU are bani de funcționare! 

..În 2019 suntem față de 2017 la minus  30-32 de milioane, situație în care suntem nu la limită, nu stiu la ora asta, dar s-ar putea să fim în imposibilitatea de a acoperi bugetul de funcționare: adică ajungem să nu dăm salarii, să nu plătim utilități să nu.. asta. Din cauza acestor mișcări care au fost făcute în Guvern” a explicat primarul Crețu pentru Bistrița Express.

Tocmai din aceste cauze, investițiile promise NU sunt credibile și cetățenii simt acest lucru. Spre comparație, la pârtia de schi a durat 6 luni punerea în operă a consolidării unei porțiuni iar o țeavă a fost conectată la apă în 6 luni..

Dacă ar fi să urmărim distribuirile pe facebook, e clar că nici PSD-iști din infrastructura de postaci NU crede în baliverne. Marele anunț cu stadion și complex în Wonderland a avut numai 50 de distribuiri, cam câte a avut Târgul de Turism.

Aqualand-ul lui Crețu este doar o gogoașă electorală și nici măcar PSD-iștii NU cred astfel de aberații, estimate la 5 MILIOANE de euro. Stadionul închipuit de Cristian Niculae (10 milioane de euro)și complexul promis de Radu Moldovan reprezintă asemenea proiecte fără finanțare … numa’ bune de campanie.

One comment

  1. Dumnezeu iti da, dar nu-ti baga si in traista, spune un vechi proverb. Orasele care au fost inzestrate de natura cu factori naturali de cura balneara au reusit sa-si amenajeze in apropiere statiuni locale de odihna, relaxare si tratament, cu fonduri europene. Un exemplu din multe altele este cazul orasului Beclean care datorita unui primar cu viziune si vointa a reusit sa faca din lacurile sarate de la Figa o adevarata minune. Bistriţa care dispune în apropiere de locaţii cu izvoare sărate (Saratel, Sărata şi Slătiniţa) nu a reuşit să valorifice aceste facilităţi prin amenajarea unor staţiuni balneare locale. Ba mai mult despre namolul din zona Sarata-Saratel se spune ca are proprietati terapeutice similare celui de la Techirghiol. Si cu toate astea nu se intreprinde nimic, din cauza ca un primar mediocru, lipsit de orizont a ramas incremenit in tampenia numita pompos Wonderland, un proiect fara perspectiva situat pe pasunea din Unirea pentru care nici un investitor nu se incumeta sa dezvolte aici o afacere.

error: Content is protected !!