EDITORIAL: Listacii! O analiză acidă despre niște cerșetori de voturi, câteva nume acolo care vor ajunge în Marea Adunătură Națională!

Listacii care doresc să ajungă în Parlament își pregătesc atent ieșirile în lume. Cerșetorii de voturi își dau drumul la gură pentru a convinge electoratul că ei merită ștampila și fotoliul de legiuitor. Prezența la vot va fi sub 30% și lupta se va da între structurie de partid. O analiză la sânge despre oamenii ce se cred mari și jinduiesc un fotoliu călduț în Parlamentul României.

 

P.N.L sau partidul cuțitelor lungi!

page-ok-4001-400x400Robert Sighiartău și Doris Moldovan sunt ideali pentru aripa tânără a liberalior penticostali, respectiv șefa femeilor care vor funcții la deconcentrate.

Cam ăsta e nivelul și sărăcia unui partid care îi scoate în față în tandem, din lipsă de cadre care au fost executate cu măiestrie. Nelu Turc are relația la București și merge-n capul listei pe Senat, chiar dacă NU a făcut nimic-notabil în ultimii 4 ani și a speculat la maxim preșul tras lui Stelică Dolha. Asta înseamnă să ai naș cu funcție la București!

În comparație, Zăgrean îi ascundea prin buzunare pe toți ăștia laolalaltă pe orice domeniu. Dar într-o lume a imaginii, plătești dacă NU știi să fii profet la tine-acasă și să îți faci o imagine bună.

 

 

 

 

g4

Strict profesional, Gusti Zăgrean e 10 clase peste toți listacii, dar asta NU prea contează și încăpățânarea l-a făcut să piardă contactul cu județul. A vrut să revină și s-a făcut de cacao pentru că lista era făcută și presa asmuțită!

Înaintea alegerilor, P.N.L arată a partid care se zbate să se elibereze de imaginea fondatorului Oltean, la fel cum Oltean se zbate să scape de zăngănitul cătușelor.

 

ALDE – partidul bunicuților nostalgici!

Țintean e un bunicuț care merge din inerție, ideal de șef de scară printre nostalgici.Tern și fără să accepte că e depășit a cam uitat să se retragă. Sistemul încă mai scârțâie și el a simțit că o poate tărăgăna prin județ povestind despre liberalism primarilor învechiți în neo-comunsim. El, care a fost un răsfățat nomenclaturist.

Țintean se pune în capul listei, iar numele senatorului secret pe care îl va lansa, nici nu mai contează, din moment ce a făcut odată figurație pe aceeași rețetă și i-a dat că preotul Feier ar fi bun de primar. La acel moment, preotul a publicat o scrisoare deschisă și s-a dezis de propunerea lui Țintean.

E clar că senatorul melcilor va avea rol de a-i duce trena lui Țintean și a-l băga adânc în Parlament. Îi va da cu virgulă, căci NU se știe dacă ALDE va mai prinde parlamentul. Mai ales că l-a ejectat pe Vasile Moldovan, alt bunicuț care i-a băgat vreo 2.500 de voturi pe Bistrița! Sunt șanse ca Țintean să eșueze pe o funcție cu expunere administrativă și la fel ca Dorin Popescu, cel pe care l-a ejectat cu eleganță… va pieri pe limba lui!

PeSeDe: Pană-Suciu Deneș! Iar Pugna le cântă-n strună!

xc-copy-copyNu-i vor pune-n vecii vecilor probleme lui Radu Moldovan și tocmai de aceea tripleta roșie a prins lista. Doina Pană o dă înainte cu radarul pădurilor, iar Suciu mai are o șansă să ia voturi pe câmpie și pe Sângeorz. Cât timp îi ține Nicu Moldovan spatele e ok pentru el. Dar la următoarea înfrângere din carieră e pa și pusi. Oricum securea e deasupra capului după țeapa cu Primăria Sîngeorz unde avea șanse minime să câștige și astfel să NU mai râvnească funcții politice prin partid.

Sandu Pugna intră locul 3 pe listă la Camera Deputaților să-și facă treaba de cântăreț de strană și de muzică populară. PSD-ologul, (NU teologul cum îl prezintă staff-ul de campanie) are lipici la babe într-un județ de gradul III, ruralizat și manelizat, unde PSD-ul marchează la imagine cu popa Pomohaci, văru Săndel și Ghiță Munteanu în spectacole mascate.

xxIoan Deneș merge în Senat pe cele 4.000 de voturi din Beclean, pe filiera penti-socialistă.

Lipsa fondurilor europene, tehnocrații cei care au făcut mult rău… (chiar dacă i-au lăsat la butoane prin teritoriu pe aceeași directori ai USL) vor fi săgețile de campanie. Oricum PSD are un electorat care-i votează indiferent pe cine-ai planta între cei 3 trandafiri de pe stemă.

 

 

Ionuț Simionca de la Mișcarea Populară își va cheltui banii în speranța că băsiștii îl vor trimite-n Parlament! Treaba lui dar o s-o muște rău de tot! Va lua el ceva-voturi pe Livezile, dar nesemnificativ în per ansamblu!

 

 

 

Alianța Noastră România a „golanului” Marian Munteanu va pătrunde greu în B.N, iar „verzii” lui Marius Bălan au șanse doar să pape voturile lui Toniuc eco-PSD-istul. Idealiștii au un farmec aparte, dar șanse minime de victorie, la fel ca studenții vizionari din anii 90 în fața hoardelor de mineri aduse de Ion Iliescu.

c3

 

 

 

 

 

USR caută deputat, da’ NU găsesc!

USR -ul caută om tânăr să-l bage în Parlament într-un oraș ruralizat unde ONG-urile nu au reușit nici măcar să miște un ac, deși au fugărit un primar în funcție. Tinerii sunt mai degrabă preocupați de festivaluri de muzică tehno decât de comuniștii din politică și de aceea NU ies la vot. Nici măcar să voteze USR-ul.

 

 

Absenteismul îi bagă-n Parlament pe cei care se-ascund în spatele logo-ului de partid. Aceeași oameni care au desființat noțiunea de Stat și au înființat noțiunea de Silă. Din toamnă vor intra pe liste cei din capul listei și vor jura să ducă neamul românesc la propășire. Vai și-mar de capul nostru/vostru cu asemenea listaci ajunși în Marea Adunătură Națională!

2 comments

  1. Doresc să știu sincer ce au făcut acești oameni ÎN INTERESUL COLECTIVITĂȚII ,nu gargară,nu povești, concret ! și fără vreun PROFIT PERSONAL .

  2. O analiză acidă și parțial corectă ! Eu cred că marea surpriză la aceste alegeri parlamentare va fi ALIANȚA NOASTRĂ RIMÂNIA ! cu o singură condiție, care nu poate fi realizată de ANR : dacă alegătorii nemulțumiți (circa 60-70 la sută dintre cei cu drept de vot) vor sta acasă ! ? ! ? Dacă nici acum, când au ce alege, nu vor ieși la vot, vina le va aparține și nu vor mai avea nici dreptul să se plângă, pentru că își merită soarta din plin ! DEȘTEAPTĂ-TE ROMÂNE !