Diana Morar: „În urma PSD rămâne un buget local prăduit, cu puține investiții realizate și cu promisiuni deșarte.” Banul public este gestionat „dezastruos” și 50% din banii de impozite se scurg pe salarii și funcționare

pnl bistrita

Un consilier local din Bistrița este de părere că fiecare locuitor al municipiului trebuie să cunoască situația bugetului local, precum și modul în care se cheltuie banul public, însă afirmă că, în opinia sa, la Bistrița, banul public este gestionat ”în mod dezastruos”. 

Printr-o postare pe pagina personală de pe o rețea de socializare, consilierul local Diana Morar acuză administrația PSDdin Primăria Bistrița că ”gestionează banul public în mod dezastruos”, iar pentru a își susține afirmația, consilierul vine și cu câteva argumente.

50% din banii de impozite merg pe salarii și funcționare!

Astfel, potrivit Dianei Morar, la nivelul municipiului Bistrița există  un buget rectificat de aproximativ 340 de milioane de lei, însă, potrivit aceleiași surse, jumătate din bani merg pe salarii, diurne, deplasări și evenimente culturale, și nu pe investiții.

”Suntem la final de an, dar, din păcate, Primăria Bistrița cheltuie aproape 50% din acești bani pe salarii, diurne, deplasări, evenimente culturale. Astfel, secțiune de funcționare a întregului aparat condus de PSD cheltuie 145 de milioane de lei pe an. În 30 noiembrie, pe investiții avem realizari de doar 48 de milioane de lei. Aici se adaugă blocurile reabilitate și străzile peticite de viceprimarul Niculae. În concluzie, la secțiunea dezvoltare doar 29.9% au fost facturate, în schimb, la sectiunea de funcționare unde sunt cuprinse salariile și subvențiile instituțiilor subordonate, cheltuielile sunt realizate în proporție de 94%. Secțiunea de funcționare cheltuie bani cu nemiluita pe salarii, deplasări, diurne și vedem că aici nu sunt probleme și toți funcționarii merg acasă bine plătiti, indiferent de modul în care funcționează administrația”, spune Diana Morar.

Diana Morar zice că administrația PSD NU a realizat niciun obiectiv în ultimii 3 ani!

Consilierul local liberal adaugă că, în opinia sa, în ultimii 3 ani, administrația locală ”nu a reușit să realizeze niciun obiectiv notabil” și ”pe final de mandat avem doar promisiuni și scuze”.

”Administrația PSD nu a fost în stare să realizeze obiectivele promise, fiind exclusiv vinovata de modul extrem de lent în care funcționează administrația locală.În urma PSD rămâne un buget local prăduit, cu puține investiții realizate și cu promisiuni deșarte. PSD a demonstrat că este incapabil să gestioneze banul public și singura scăpare au fost împrumuturile bancare prin care a îndatorat Bistrița pe 20 de ani”, a mai adăugat consilierul liberal.

În aceste condiții, Diana Morar consideră că ”administrația nu este una performantă deși Primăria Bistrița are cheltuieli lunare de 12 milioane de lei pe salarii și funcționare”. 

ziar de bistrita diana morar

Mesaj liberal, pe final de mandat: „Sunteți liberi să continuați batjocura pentru că zilele vă sunt numărate!”

În încheierem Diana Morar transmite și un mesaj colegilor săi PSD din Consiliul Local Bistrița: ”Le spun ca e bine pentru Bistrița că mai au doar câteva luni să ascunda găurile din buget și sunt convinsă că din vară ștacheta va fi predata unei noi administrații care va avea respect față de cetățean și față de banul public. Sunteți liberi să continuați batjocura pentru că zilele vă sunt numărate!”.

2 comments

  1. Balanlui ce s-ar întâmplă dacă toți cei 80.000 de locuitori ai orașului s-ar împărți câte 5 ,si-ar lega garduri de gât și ar merge la ședința de buget?Nu Îți dai seama ca oamenii normali dezavueaza ce faci tu și te privesc ca pe moș Gerila? Nu cred ca înțelegi ce faci pentru ca nu ai fost prea mult la școală și nici nu ai muncit în zone în care sa înveți. În alta ordine de idei ar fi super dacă ați spune din cei 50%cât merg pe salarii și cât pe alte cheltuieli de funcționare.Mă refer la mașini, combustibil..etc,sau va este frica sa spuneți ca Avram are la dispoziție mai multe mașini, nu face nimic ,are salar baban și confirma pentru SUPER comentarii sume uriașe. Va este frica sa spuneți ca doctorul Coșmar. .Cu doctorat luat la Chisinau..consuma sume exorbitante cu spectacolele lui și CASA DE CULTURĂ?

  2. Balan Marius- contribuabil

    Stimata doamna consilier. Pe fond aveti dreptate insa pt. a se intampla acest lucru, cetatenii orasului trebuie sa aiba simt civic. Ori la fiecare dezbatere publica pe buget, in sala veti vedea maxim cinci cetateni. Chereji, Balan, Miclea , Silivan . De fiecare data am adus in discutii mici amendamente in scris dar si verbal de cum vrem sa fie cheltuiti mici sume pe aspecte de bun simt asa cum le simtim noi. Nu s-a intamplat nimic nici pe cereri de partid de la PER si P. VERDE acolo unde am activat in trecut si in prezent. Oamenii stiu bine ca arogantul Primar si o parte din Consilierii care-i canta in struna nu accepta nimic de la cetateni. Si atunci isi spun cu adevarat ca totul pt. ei este o pierdere de vreme. Intr-un cuvant democratia participativa nu exista la B-ta. Concluzia. Din 80.000 lucuitori ai mun. doar 5 se incapataneaza sa isi faca timp si isi fac datoria de cetateni. Ce primim in schimb ? Injuraturi si cuvinte grele de la postacii cu identitate ascunsa pe onlinuri.

error: Content is protected !!