Ciobănică fără frică! Acum 25 de ani cobora din tren c-un trening pe el să joace pentru Gloria! Acum se vrea primar! Despre povestea de succes a celui mai MARE candidat de primar! Are șanse?

Îl cheamă Dan Dumitru Ciobănică, are 43 de ani și lumea îl știe de prin oraș! E om de crâșmă (HoReCa – așa se numește acum acest domeniu) și a fost pe rând: fotbalist, agent de bere, șef-vânzări, student, arbitru, patron.

A luat-o ușor, oltenește și are două facultăți, două localuri – Casa cu Bere și Old House, s-a căsătorit, are un copil și un partid de 700 de voturi! S-ar zice că a reușit, dar Ciobănică NU se lasă! E membru în Partidul Verde și acum țintește mai sus: a intrat în cursa pentru Primăria Bistrița și vrea să devină primar!

S-ar zice că NU are șanse reale, deși există visători care îl văd primar! I-ar da votul din prietenie, mai degrabă! Departe de partidele mari, Ciobănică joacă pe partea lui, un fel de mijlocaș „la creație” și mizează pe voturile ecologiștilor, ale nehotărâților, ale fotbaliștilor și prietenilor!

În fotbal s-au văzut minuni, atunci când Dinamo a pierdut cu 5-4 în fața Forestei Fălticeni! Fără sprijinul arbitrului! Cam asta speră și Ciobănică și stă la limita off-side-ului gata-gata să alerge spre poarta Primăriei. Deocamdată, colegii de pe dreapta refuză să-i dea vreo pasă decisivă.

Dan Ciobănică NU stă la pomene și joacă de capul lui. E hărnicuț și bagă-ntr-una pe Facebook. Despre Pădurea Codrișor, despre drumuri, baze sportive, puncte termice. Mirajul Facebook dă distribuiri, like-uri și vizualizări. Dar una-i una, alta-i alta. Și cei care mai știu un pic de politică văd că Ciobănică va mânca din voturile PNL! Iar asta convine de minune PSD-iștilor! Mai ales că alegerile vor fi dintr-un singur tur!

Despre scheme electorale, blaturi cu PSD-ul, manevre din spate, proiecte și alte cele puteți citi în interviul acordat de Dan Ciobănică, primul pe lista candidaților la Primărie! În ordinea înălțimii!  

Reporter: – Ce vă recomandă pentru funcția de primar?

Ciobănică:  – Pe mine personal mă recomandă CV-ul și evoluția firească a lucrurilor  din punct de vedere familial … Și munca!

Reporter:  – Munca și talentul!

Ciobănică: – … și talentul, exact!

Reporter: – De ce credeți că un om din afara sistemului electoral cum sunteți dvs, care NU ați mai activat în politică ar fi potrivit pentru funcția de primar,o funcție grea?

 Ciobănică: – Mă așteptam la o întrebare mai grea!

Reporter:  – Ajungem, ajungem și-acolo, stați liniștit!

Ciobănică:  – Se vede cu ochiul liber și vreau să vă spun că am ajuns la Bistrița acum 25 de ani, cu o pereche de adidași în picioare, un trening pe mine și o pereche de adidași în geantă! La muncă pentru FC Gloria Bistrița. De-atunci și până acum, am realizat foarte multe lucruri, atât din punct de vedere sportiv cât și antreprenorial.  Conduc 2 societăți de alimentație publică, care sunt lideri de opinie în Bistrița!

Reporter:  – Mai exact, cu ce v-ați ocupat de când ați venit cu adidașii în Gara de Nord a Bistriței?

 Ciobănică: – O perioadă din viață mi-am dedicat-o sportului de performanță, după care m-am dedicat studiului. Am terminat cele 2 facultăți: Administrarea Afacerilor și Facultatea de Educație Fizică și Sport. Nu am putut să stau deoparte de fenomenul sportiv și am activat ca și arbitru până la vârsta de 35 de ani. De-atunci, sunt observator de sport pe linie sportivă pentru tinerii care vor să-și urmeze visul și să ajungă pe culmile performanței.

Din punct de vedere antreprenorial am început acum 10 ani, cu firma Old House , un loc inedit pentru Bistrița iar din 2017 am gândit o altă locație de alimentație publică,Casa cu bere.

Ciobănică, un agent de bere ajuns patron ! Acum se vrea primar!

Reporter:  – Ați fost și agent comercial, nu?

Ciobănică: – Toată activitatea mea în câmpul muncii am început-o de jos, de la partea de livrare. Am  ajuns pe treapta superioară, agent de vânzări, am urcat o treaptă și am ajuns supervisor al activității agenților comerciali și apoi am ajuns area sales manager la compania Tuborg și am avut ca zonă pe care am coordonat-o tot Ardealul: mă refer la Oradea, Baia Mare, Satu Mare, Bistrița și Borșa – Sighet.

Reporter:  – Ați fost un agent comercial, cu asta sunteți și cunoscut în județ, care vindea bere ! De ce credeți că un agent „de bere”, care vindea bere este potrivit pentru funcția de primar?

Ciobănică: – Oamenii evoluează! Am fost agent acum 20 de ani. De-atunci, lucrurile s-au schimbat. De 10 ani eu conduc și administrez afacere de alimentație publică în domeniul în canalul HORECA! Dacă d-voastră ați rămas cu imaginea de agent, atunci eu trebuie să schimb ceva ca să fiu cunoscut pe ceea ce fac acum!

Reporter:  – De ce credeți că un om de succes în domeniul vânzărilor și al alimentației publice, este potrivit pentru funcția de primar?

 Ciobănică: – Personal observ un lucru. Administrația și în special Primăria este ca un organism de bussines! În care omul supervizează și acela e primarul și dă direcția în care să meargă orașul și oamenii din subordine! Mă refer la viziune și la partea de bugete ! Pentru că primarul semnează proiectele și le supune la vot consilierilor. E nevoie de un om cu mână de fier!

Reporter:  – Ați putea face un partid al agenților de vânzări și să încercați pe modelul acesta să vă impuneți în administrație . Adică NU vă e teamă că lumea va duce în derizoriu  .. adică lumea să zică: a venit Ciobănică să candideze, ce crede el că poate inova în administrație? Adică, una e administrația și alta reprezintă afacerile personale!

 Ciobănică: – Până la urmă, candidații la Primărie sunt oameni! Oameni care putem să vedem cu ochiul liber ce au făcut până acuma! Și haideți să ne uităm ce au făcut până acuma! Suntem după 30 de ani de la Revoluție  și 2 dintre candidații la Primărie: Niculae și domnul Turc  se poate vedea ce au făcut până astăzi. Din câte cunosc, ei au fost viceprimari. D-voastră acum mă subestimați. Dacă cu 50 de milioane de euro buget anual, asfaltăm niște străzi…. iertați-mă, dar NU vreau să intrăm în polemică!

Reporter:  – Haideți să intrăm pe cifre, dacă d-voastră ziceți  că vă subestimez! Sunteți în Partidul Verde, un partid de 700 de voturi Pentru funcția de  primar ar fi nevoie de 10.000 de voturi. Domnul Crețu a luat 12.00 de voturi. De la 700 de voturi la 10.000 de voturi…. e o mare diferență!

Ciobănică: –    D-voastră discutați politica de până acum! De 30 de ani

Reporter:  – Eu iau pragmatic, cifele. Aveți partid de 700 de voturi și vreți să fiți primar!

Ciobănică: – În 2016, la vot au ieșit 36-38% din cetățenii cu dept de vot. Consider că oamenii NU au ieșit la vot pentru că NU  au avut un motiv pentru care să NU iasă!  Vorbim de un vot al nehotărâților, care este foarte-foarte consistent și care depășește voturile cu care a fost ales primar domnul Crețu!

Reporter:  -Aaa…. și toți cei care au stat acasă, v-au așteptat pe d-voastră să veniți!

Ciobănică: – Nu m-au așteptat pe mine în mod special. Au fost  altă conjunctură.

 Reporter:  – Și acum , v-ar vota pe d-voastră!

Ciobănică: – Eu am hotărât să mă implic, datorită faptului că NU văd o direcție și sunt nemulțumit de cum  arată orașul după 30 de ani. După cum v-am spus, de-aproape de 25 de ani sunt aici! Am crescut aici, m-am dezvoltat aici, mi-am cumpărat casă aici, mi-am întemeiat o familie , am un copil și cred că sunt pregătit ca să merg într-o direcție pe care mi-am propus-o. Aceea de a candida!

Alianța anti-BLAT! Ciobănică vrea o Alianță cu El, primar!

Ciobănică – Cred într-o Alianță și am avut discuții cu toți cei care candidează și aici mă refer la USR, PMP, Alin Seserman și Partidul Ecologist, domnul Mârza și cred că pe un proiect comun o să putem face o Alianță!

 Reporter:  – Cu d-voastră candidat!

 Ciobănică: – Asta o să vedem exact ce stabilim !

 Reporter: – …  dacă NU e obligatorie condiția ca d-voastră să fiți candidat al unei posibile Alianțe, eu înțeleg că NU excludeți varianta retragerii candidaturii și susținerii celui mai bun candidat!

Ciobănică: – E prematur să discutăm aspectul acesta pentru că încă NU a început campania. Eu am intrat în scenă acum 2 luni și cred că e prematur să discutăm!

Reporter: – Credeți în varianta optimistă, că toate celelalte partide și candidați care în spate mai au campanii, de PMP ați amintit, dl Simionca are mandat de deputat, USR a adunat 10.000 de voturi la europarlamentare, Partidul Ecologist sunt în Consiliul Local. D-voastră sperați că toți ceilalți se vor alinia și vă vor susține pe d-voastră, agent comercial în domeniul HORECA?

Ciobănică: – Vă rog să NU mai spuneți agent comercial, pentru că administrez 2 locații, Casa cu Bere și Old House…

Reporter: – Haideți că vă spun antreprenor, să NU vă simțiți jignit. Credeți că toți ceilalți vor susține un antreprenor, membru al uni partid de 700 de voturi?

Ciobănică: – Nu discutăm de partid. Discutăm de OM! Nu partidul stă în scaunul de primar, ci omul. De cele 2 partide, PSD și PNL ne-am convins de 30 de ani. Dacă ne uităm la cei care candidează, ei au avut funcții de viceprimar sau au avut. Și nu au făcut nimic pentru orașul ăsta, vizibil. Dacă ne uităm la activitatea celor care candidează, la mine se poate vedea că am pornit totul de la zero și am ajuns unde sunt în momentul ăsta!

Bistrița frumoasă! Viziunea lui Ciobănică pentru orașul care l-a cucerit definitiv, când cobora din tren, acum 25 de ani!

Cred într-o Alianță și v-am enumera partidele , inclusiv cu ALinSeserman și care vrea și el să candideze și cred într-un proiect comun. Eu consider că proiectul meu este unul foarte bun și mă refer la direcțiile în care merge. Și mă refer la infrastructură: trotuare, piste de biciclete, poduri care sunt necesare. Vorbesc de zOna de relaxare a  cetățenilor. Pentru că în afară de Parcul Municipal NU există nicio zonă și sunt atâtea posibilități și v-am enumerat malurile râului, care pot fi refăcute și realiza o zonă de promenadă pentru cei care ne vizitează orașul.  Vorbim de transformarea Pădurii Codrișor în Pădure Parc. Văd o dezvoltare a activității sportive și a sportului în general.

În acest moment,  în Bistrița NU avem bazele sportive care au fost în 90. Enumăr aici, stadioul Municipal care NU e al municipalității… am spus despre fosta centrală termică PRODITERM , avem 3.2 hectare ale Primăriei, care stau blocate. E un morman de fiare și pe acea suprafață se poate organiza și desfășura o imensă bază sportivă pentru sportul de masă. Vorbesc de Baza Mecanica, care a fost bază sportivă și acum e în paragină!

 Reporter:  – acolo e o bază privată. Ceea ce spuneți d-voastră sună foarte bine! O parte din jurnaliști v-au urmărit proiectele și pe pagina de facebook. repet: ceea ce spuneți sună bine, dar Nu sunt noutăți pentru cei activi pe piața asta media NU reprezintă noutăți . Ba mai mult, sunt proiecte abordate și de cei din PNL, de opoziție în general.

Cu ce credeți că vă diferențiați dvs dacă repetați aceleași proiecte? Toți știm că vrem: drumuri, parcuri spații de joacă, urbanism, sport! Cu ce credeți că vă diferențiați ca și candidat, astfel încât să iasă cei care au stat acasă? Să iasă și să pună ștampila pe un antreprenor?

Ciobănică: – La toate ideile proiectelor pe care le am în acest moment, o să vin cu soluții! Și după ce o să exprim soluțiile o să arăt bistrițenilor și din ce bani o să fac aceste proiecte!

Despre schemele anti-PNL! Ce zice Ciobănică despre Alin Seserman, omul acuzat că-l manevrează din umbră!

 Reporter: – cu ce credeți că vă diferențiați de ceilalți candidați care abordează cam aceleași proiecte! De ce ar pune cineva  ștampila pe Dan Ciobănică și NU ar pune pe un alt contracandidat! Ce vă diferențiază?

Ciobănică: – Eu personal consider că ceilalți candidați după ce o să facem Alianța au putut să demonstreze 30 de ani.

Reporter:  – Am înțeles ideea. Faceți ce faceți și tot în PNL vreți să loviți! I-ați amintit că au funcționat într-o Aliană, sub o formă sau alta! Dumneavoastră ați fost membru PNL?

Ciobănică: – Nu !

 Reporter:  – Dar vă cunoașteți cu ei, sunteți prietenii d-voastră?

 Ciobănică: – Ar fi prea mult să spunem că suntem prieteni!  Haideți să detaliem ce înseamnă prieten! Înseamnă să ai simpatii față de un om și ideile lui. Și mai mult decât atât: ne întâlnim, ne salutăm pentru că așa este civilizat, dar NU pot spune că suntem prieteni!

Reporter:  – v-au ofertat să intrați în PNL la un moment dat?

Reporter: – Ați intra în PNL , dacă v-ar solicita….domnule aveți un partid mic, sunteți antreprenor, cumva pe profilul de dreapta. Ați refuza ideea unui partid mare?

 Ciobănică: – Nu am vrut să intre pentru că într-un partid mare ți se spune ce să faci! și ca să vorbești e nevoie de 10 ani de zile. Adică fiecare are rândul lui. Stă în partid o perioadă, după care poate să iasă să vorbească!

Reporter: – Și d-voastră aveți valoare mai mare, decât să stați 10 ani?

Ciobănică: – Da,am valoare mai mare!

Reporter:  – Aveți un antrenor care a fost membru PNL și fac o paralelă la unele acuze ale prietenilor din PNL care vă acuză că agenda d-voatră electorală vă este sugerată, creionată de ALin Seserman! Este vreun adevăr în acuzația asta?

Ciobănică: – Nu, nu,  .. eu vă spun un singur lucru. Eu mă întâlnesc cu toate partidele. Inclusiv cu Alin Seserman cu care discutăm lucrurile care implică  o Alianță și discutăm punctele comune pe care le avem în program. Nu pot spune că Alin Seserman e antrenorul meu. Eu sunt antrenorul meu. Mă antrenez în fiecare zi! Programul l-am făcut împreună cu cetățenii, colegii de partid și antreprenori cu care am discutat și de-acolo încolo îmi promovez programul!

Lupta nu e cu partidele politice. Până la urmă,  fiecare dintre  noi într-o țară liberă și democrată poate să-și exprime opiniile și să spună ce gândește și să dea soluțiile și tot ce e necesar pentru a fi implementate!

Reporter:  – Ați amintit și de o Alianță de dreapta! Ați susține o Alianță de dreapata, în orice condiții?

Ciobănică: – Dezvoltați!

Reporter:  – O Alianță fără Dan Ciobănică drept candidat! Ați susține o astfel de variantă?

Ciobănică: – Am spus mai devreme că Este prematur să discutăm.

Reporter: – Ar fi 2 variante

Ciobănică: – Spuneți d-voastră care e ideea, că NU înțeleg?

Reporter: – În Alianța de care ați amintit, ați negociat cu PMP, cu Ionuț Simionca, cu USR-ul și cu ecologiștii! Toți 3, ca scor electoral sunt peste cele 700 de voturi și implicit ar fi probabil, peste d-voastră. Și implicit, la un sondaj ar fi peste d-voastră! De unde această doleanță a d-voastră de a fi sau de a sugera o Alianță cu Dan Ciobănică drept candidat?

Ciobănică: –  V-am spus că nu am discutat aspectul acesta.

Reporter:  – Dacă ei spun că sunt de acord cu Ainața ,dar NU cu Ciobănică drept candidat de primar, ați accepta?

Ciobănică:  – Aia o să vedem ceea ce se discută! E prematur să vă dau acum  o informație care NU se deține. Până la urmă noi, în această campanie ne susținem programul. Putem să găsim un program comun și să vedem cine susține programul respectiv.

Reporter: – Și cum credeți că ar trebui ales candidatul Alianței?

Ciobănică: – Vom stabili în cadrul Alianței!

Reporter:  – Pe ce criterii? Un sondaj?

Ciobănică: – NU o să vă spun acuma , pentru că NU am ajuns să discutăm candidatul!

Reporter: – Sună bine, dar pe ce criterii se stabilește candidatul că toată lumea vrea Alianță cu El ca primar!

Ciobănică: – AM să vă spun la momentul oportun!

Reporter:  – Evitați, dar eu bănuiesc că evitați dintr-un singur motiv:Nu sunteți cel mai bine poziționat în sondaje! Ar fi singurul motiv pentru care evitați.

Ciobănică: – Sociologia este o știință complexă!

Reporter:  – Trebuie o raportare.. candidatul Alianței trebuie să aibă n feedback, de profilare a lui, de sondaje , de obiective, de încredere. Nu putem la o bătălie cu  partide mari PSD – PNL să emită fiecare candidat pretenții…

Ciobănică: – Îi așteptăm și pe PNL în Alianță!

 Reporter: –  vedeți că ați zis că ei au fost timp de 30 de ani nu au demonstrat mare lucru și acum îi așteptați în Alianță! Ori cu ei, ori fără ei?

Ciobănică: – Candidatul cel mai bun și candidatul cel mai bun va câștiga Primăria Bistrița!

Reporter:  – Și cine credeți că ar fi cei mai buni dintre Niculae și Turc pentru funcția de primar!

Ciobănică: – Asta îi întrebați  pe oamenii care…

Reporter: – Dacă ar fi să alegeți d-voastră?

Ciobănică: – Nicunul!

În partea a doua a acestui interviu, Ciobănică va lansa noi rachete spre PNL și va spune pe față dacă e blat cu PSD-ul, lucru care i se reproșează mereu din partea opoziției!

Ciobănică speră la o Alianță cu el drept candidat, schemă la care are nevoie de USR și de Ionuț Simionca. Doar în acest mod ar putea pune probleme PNL-ului și PSD-ului. Scenariul este ideal, doar că lipsește esențialul: criteriile de selecție candidatului ideal. La toate aceste întrebări, Ciobănică va încerca să puncteze elegant, fără să-și supere colegii pe care-i ofertează la Alianță…

2 comments

  1. Vedeti daca mai circula trenul ala ,de data asta in sens invers…..!!!!!

  2. Balan Marius -Horea- VERZII de Bistrita-Nasaud

    Foarte bun interviul si intrebarile puse de Cozmin Botezat dar si raspunurile lui Ciobanica , care a raspuns ca un adevarat politician desi nu are acest statut. Cu o remarca totusi. Partidul VERDE a a vut in 2016 pe o mare confuzie a electoratului privind candidaturile celor doua partide ecologiste PER si PV . VERZII dupa trei luni de existenta inaintea alegerilor au strans 860 de voturi pt. CL si 1020 pt. CJ. Trebuie sa informam corect pana la urma. Avem incredere in sansa noastra !