Circul de pe lume, la Slătinița: în loc de apă și canalizare, Primăria le face un teren de sport și un parc! Proiectul din bani europeni, estimat la 300.000 de euro a fost scos la licitație!

Primăria Bistrița a scos a licitație execuția lucrărilor aferente obiectivului de investiţii:“Amenajarea zonei centrale inclusiv teren de sport in localitatea componenta Slătinița”.

Ce lucrări se fac:

– lucrări de consolidare a terenului
– alei și trotuare
– decolmatare șanțuri
– teren sitetic, cu dimensiunea 40 m x 24 m
– amenajare parcări
– amenajare parc de joacă
– lucrări de amenajare a spațiilor verzi.
– se vor monta bănci, mese de șah, coșuri de gunoi.

Obiectivul deservește aproximativ 570 de persoane .

Proiectul este finanțat din bani europeni și este estimat la 1.460.000 lei + TVA (peste 300.000 de euro. În 4 iulie 2018 se vor dechide ofertele și firma desemnată câștigătoare va începe lucrările de execuție a acestui obiectiv.

Slătinița NU poate avea canalizare prin master-planul de apă-canal deoarece are prea puțini locuitori și nu îndeplinește criteriile de eligibilitate. În consecință, din bani europeni NU se pot realiza rețele de canalizare.

Soluții ar fi:

– finanțare guvernamentală prin PNDL
– finanțare din bugetul local.

Deocamdată, Primăria Bistrița NU a accesat niciun fel de fonduri pentru extinderea rețelelor de utilități și pentru a crea locuitorilor condiții optime, dacă tot plătesc impozite de oraș! În ultimii ani, localitatea Slătinița a fost alimentată de cisterna pompierilor, chemați de urgență în special în perioada caniculară.

Primăria Bistrița ar putea investi în extinderea de rețele de apă-canal, dar momentan NU a făcut nimic în sensul ăsta și în privința extinderii de rețele s-a axat pe zona Wonderland.

Primăria Bistrița se laudă cu investiții de 1 MILION de euro din bani europeni și va construi: un cămin cultural și un teren de sport în localitatea Slătinia, cartier al municipiului fără apă și canalizare.

One comment

  1. Balan Marius - contribuabil

    Exact ca pe vremea Elenei Udrea cand la tara se faceau terenuri de fotbal in panta pe dealuri. Mai trebuie o partie si la Slatinita si totul este ca la carte. Primare ; nu te lasa , ce pixul tau !