CJAS Bistrița-Năsăud face precizări cu privire la administrarea vaccinului gripal

După ce regulile cu privire la vaccinarea antigripală au fost schimbate începând din acest an, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Bistrița-Năsăud face o serie de precizări pe această temă.

Într-un comunicat de presă, CJAS Bistrița-Năsăud informează că, începând cu data de 1 octombrie 2023, administrarea vaccinului gripal se va face pe baza prescripției medicale (rețetă) de la medicul prescriptor.

Medicii care pot prescrie vaccinul gripal sunt medici de toate specialitățile aflați în contract cu o casă de asigurări de sănătate.

Medicii care pot vaccina sunt medicii de familie, medicii epidemiologi, de boli infecțioase, pediatri, dar și medicii din orice altă specialitate care au un atestat de vaccinologie.

Beneficiază de prescrierea, eliberarea şi decontarea în regim de compensare:  

  • 50% din preţul de referinţă:  persoane cu vârsta ≥ 45 de ani şi < 65 de ani, fără boli cronice
  • 100% din preţul de referinţă: copiii cu vârsta ≥ 6 luni şi < 19 ani, gravidele, persoanele cu vârsta ≥ 19 ani şi < 65 de ani care prezintă bolile cronice enumerate în Ordinul 3120/2023, persoanele cu vârsta de peste 65 de ani și personalul de specialitate medico-sanitar şi auxiliar.

Săptămâna trecută, directorul Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, dr. Anca Andrițoiu, a anunțat că, începând de anul acesta, campania de vaccinare antigripală vine cu reguli noi, în sensul că medicii de familie nu vor mai avea stocuri de vaccin în cabinete, dar serul va putea fi procurat din farmacii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!