Comuna CETATE: Țircus pe bani, șpăgi electorale și candidați suspecți de COVID, care umblă printre oameni! VIDEO!

A-nceput haosul alegerilor electorale în comuna Cetate! Încă de aseară, Poliția a intrat pe fir și a înregistrat mai multe plângeri pentru MITĂ electorală!

Candidatul Alianței PSD pentru funcția de primar (Uțu Moldovan) a fost fimat ASEARĂ în timp ce ar fi acordat o sumă de bani unui cetățean! În acest caz au fost audiați mai mulți martori care susțin că votul se plătește cu sume cuprinse între 100 – 200 de lei. Momentan se analizează probele și se fac cercetări în acect caz!

Bătălia electorală este cruntă, deoarece primarul Tarniță este singurul din județ care a pierdut sprijinul PSD-ului, cu toate că era pe funcție! În locul lui, Alianța PSD îl susține pe Daniel „Uțu” Moldovan (primar în 2012 – 2016).

Lucian Tarniță a trecut la PMP și luptă pentru al 2-lea mandat împotriva unui sistem local din care fac parte oameni de afaceri și cei 2 foști primari, uniți acum împotriva primarului pe funcție!

Nevasta candidatului PSD, Uțu Moldovan a fost depistată cu COVID! Soțul ei UMBLĂ prin comună deși e contact-direct și poate răspândi virusul!

Laura Mihaela Moldovan este soția candidatului Alianței PSD și momentan este internată la Spital deoarece a fost confirmată pozitiv la testul COVID! Această informație a fost confirmată de Direcția de Sănătate Publică!

Daniel Moldovan a fost văzut prin comună, a VOTAT în această dimineață și implicit a luat contact cu mai multe persoane!

Direcția de Sănătate Publică a fost anunțată despre acest caz și conform protocolului, a fost anunțat și postul de Poliție din comuna Cetate!

În acest caz vorbim de un vid legislativ! Spre exemplu: persoan confirmată pozitiv cu COVID este INTERNATĂ de urgență, dar rămâne problema celor cu care a intrat în contact! Imediat începe o anchetă epidemiologică, prin care se realizează o listă cu contacții-direcți (persoane care locuiesc în aceeași casă, soț, soție, copii etc).

3 zile este termenul MAXIM în care se desfășoară această anchetă epidemiologică. În această perioadă, persoanele care au intrat în contact cu infectații NU au obligația de a se izola, cu toate că sunt suspecți de COVID. Totuși, ține de  bunul-simț al fiecăruia!

Abia după finalizarea listei cu contacți-direcți, Poliția are toate pârghiile să carantineze persoanele care au intrat în contact cu infectații!

Deci, Poliția NU are niciun fel de putere în a izola personele care au intrat în contact cu un infectat confirmat cu COVID fără finalizarea anchetei epidemiologice!

Interese GRELE în comuna Cetate! Oamenii de afaceri au pus BANII la bătaie!

Interesele sunt enorme și probabil de aceea în lupta pentru Primărie s-au implicat oameni de afaceri cu influență în comuna Cetate care ar fi finanțat masiv mai multe acțiuni electorale, la limita legii!

Comuna Cetate fierbe la foc încins  în aceste ore și cetățenii sunt revoltați de modul în care candidatul Alianței PSD a tratat situația, deoarece acesta știa că este SUSPECT de COVID, dar cu toate astea a luat contact cu o serie de persoane și le-a expus unui risc enorm!

4 comments

  1. Videoclipul acela nu dovedește nimic. In primul rand din cauza calității video..poate fi interpretat ușor.Este si normal sa apara astfel de manifestari dina cauza campaniei zdrobitoare susținută de Radu Moldovan fata de ceilalți doi candidați!!

  2. Utu Moldovan e disperat sa ajunga din nou la putere da nimeni nu il baga in seama. Va pierde la diferenta de 500 de voturi

  3. Utu e disperat si va pierde alegerile . Degeaba a platit domnul Peica pentru el

  4. Bai, astea de la PMP, sa va fie rusine și sa dea bunul Dumnezeu sa picați toți! Voi comentați ca altii dau mita când voi dati lemne Pe banda rulantă și le promiteți ca faceți schimbări și le dati funcții la oameni! Baii jegurilor!!!