Consilierii PMP din CL Bistrița propun restaurarea Turnului Dogarilor și modernizarea zonei din jurul acestei clădiri

Consilierii PMP din Consiliul Local Bistrița au inițiat un proiect de hotărâre prin care propun restaurarea Turnului Dogarilor din municipiu și modernizarea zonei din apropierea acestei clădiri emblematice pentru oraș.

Potrivit consilierului Ștefania Stere, prin acest proiect se propune reabilitarea Turnului Dogarilor și includerea acestui imobil în circuitul turistic național. Totodată, consilierii PMP propun inclusiv amenajarea unui teatru de vară.

Așa ne dorim să arate Turnul Dogarilor din Bistrița: un spațiu pentru relaxare, socializare, activități culturale și artistice, și prin amenajarea unui teatru de vară! Este necesară renovarea și amenajarea acestei clădiri emblematice pentru orașul nostru și includerea ei în circuitul turistic național. La inițiativa și cu ajutorul lui Ioan Bereş, cetățean al orașului, am depus acest proiect de hotărâre, care va schimba în bine zona Parcului Mare al Bistriței”, a scris pe o rețea de socializare Ștefania Stere.

La rândul său, președintele PMP Bistrița-Năsăud, Ionuț Simionca, a subliniat că inițiativa vizează valorificarea potențialului turistic al acestei zone din municipiul Bistrița.

Turnul Dogarilor are o înălţime de 25 m, ziduri groase de un metru şi jumătate şi este construit în stil gotic, militar, pe patru nivele, cele superioare incluzând şi încăperi cu ferestre. Turnul reprezintă o mărturie vie a istoriei zbuciumate a municipiului Bistriţa, făcând parte, alături de alte clădiri, din patrimoniul cultural al oraşului.

Proiectul inițiat de consilierii PMP a fost depus la Primăria Bistrița, acesta urmând să intre în dezbaterea Consiliului Local într-o ședință viitoare.

2 comments

  1. „Proiectul” de rahat, al tradatorilor dreptei, slugoii psd-ului.

  2. Balan Marius -Horea

    Amintesc domnilor din PMP ca nu demult fostii consilieri pesede voiau sa faca un proiect prin care sa marcheze urmele zidului medieval cu un zid din tabla ruginita . Astfel Bistrita ar fi intrecut Caracalul de 100 de ori in materie de ciudatenii platite din bani publici. Ceva inedit cica , asa cum s-au montat tepuse de fier in sensul giratoriu de pe Libertatii. Halal lume !Macar sa aveti grija sa va iasa un proiect serios si dragut fara chiciuri atentie !De acord cu voi.

error: Content is protected !!