Consiliul Județean va prelua în administrare spațiile de pe strada Grănicerilor în care a funcționat fosta Policlinică cu plată

După ce în urmă cu câțiva ani a achiziționat fostul Hotel Krone de pe strada Grănicerilor din municipiu și l-a transformat în secție a Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița, Consiliul Județean Bistrița-Năsăud va prelua în administrare și spațiile de pe Grănicerilor în care a funcționat fosta Policlinică cu plată, a anunțat șeful administrației județene, Emil Radu Moldovan.

Președintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud precizează că în acest imobil urmează să fie amenajată o bază modernă de recuperare medicală.

”Consiliul Județean va avea întreaga clădire în administrare, zona unde a funcționat fosta Policlinică urmând să fie preluată, iar întreaga clădire va fi transformată în Bază de recuperare medicală. Alături de specialiști, am găsit oportunitatea de a depune un proiectul de finanțare, prin Programul Regional NV, pentru reabilitarea, extinderea și modernizarea acestei secții. Așadar, oamenii din județul nostru și nu numai, vor putea să beneficieze de serviciile unei Baze de Recuperare Medicale moderne. Continuăm investițiile în sănătate, din respect pentru oameni”, a transmis Emil Radu Moldovan.

Managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița, Gabriel Lazany, a anunțat anul trecut că demersurile de a trece etajul întâi al clădirii de pe strada Grănicerilor nr. 5 din proprietatea statului în proprietatea județului au fost demarate.

”Am inițiat, prin Consiliul Județean, demersuri de a trece etajul întâi din proprietatea statului în proprietatea județului și mă refer la zona unde a fost Policlinica cu plată. Acum spațiul este în proprietatea Direcției de Sănătate Publică, neutilizat, și ne dorim să îl preluăm, astfel să putem face pe un etaj întreg o bază de recuperare modernă cu echipamente semirobotizate, cu tot ce presupune o secție de recuperare medicală, a spus Gabriel Lazany.

One comment

 1. Din anul 2012, de când la conducerea consiliului judetean se află Radu Moldovan, orasul Bistrita a intrat in epoca improvizatiilor. Lucrul acesta se manifestă cel mai evident in domeniul medical unde Răducu si-a băgat nasul fără să se priceapă si unde nu există o viziune clară de dezvoltare apelându-se la tot felul de improvizatii costisitoare si ineficiente. Un exemplu concret este cel al Sectiei de Oncologie Medicală care a functionat in locatia de pe strada Alba Iulia. Aici in anul 2013 aici a fost inaugurată Secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, reabilitată cu 1,5 milioane de lei bani de la Guvern şi CJ.
  (vezi: https://timponline.ro/conditii-moderne-in-sectia-de-oncologie-a-spitalului-judetean-doi-europarlamentari-prezenti-la-inaugurare-foto/)
  La nici zece ani, tocmai această sectie modernizată a fost mutată in localul spitalului TBC de pe strada Ghinzii, ceea ce denotă tocmai lipsa de viziune soldată cu o imensă risipă de bani publici.
  (Vezi si : https://timponline.ro/sectia-de-oncologie-a-sju-bistrita-are-casa-noua-ministrul-sanatatii-la-inaugurare/)
  Apoi, in anul 2020 a fost achizitionat Hotelul Krone cu suma de 2 milioane de lei , pentru a fi reabilitat si transformat in sectie de recuperare , desi după cum se vede si in imagini coridoarele sunt destul de inguste si nu există loc suficient pentru deplasarea bolnavolor cu targa specială.
  Dacă tot era nevoie de extindere trebuia făcută o clădire nouă proiectată si dotată corespunzător standardelor actuale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!