Cristian Niculae habar NU are de administrație! Polițiștii locali dați afară ABUZIV au câștigat procesul și au obținut în instanță ANULAREA hotărârii! Gafă de 40.000 de euro, reprezentând salariile retroactive!

Candidatul PSD, Cristian Niculae s-a lăudat că va reforma Poliția Locală, dar după 4 ani ca viceprimar, NU a reușit nimic. Ieșirile mediatice ale viceprimarului au rămas fără rezultat, după conflicte directe cu șeful Poliției Locale și angajații din structură.

Cristian Niculae (PSD) a dat afară 3 polițiști locali! Decizia a fost ILEGALĂ!

În anul 2019, Cristian Niculae a redus organigrama Poliției Locale. Practic, a dat afară 3 polițiști locali care asigurau paza Primăriei Bistrița și a reconfigurat Compartimentul de Pază al instituției.  

În acest sens, Niculae a propus un proiect de hotărâre prin care a modificat organigrama iar cei 3 polițiști locali rămași fără serviciu au dat Primăria în Judecată.

După un proces care a durat 1 an, polițiștii locali au obținut în instanță ANULAREA Hotărârii de Consiliu Local. Chiar dacă a fost votată de consilierii PSD, Hotărârea de Consiliu Local NU a obținut avizul Comisiei Economice și nici semnătura de legalitate a secretarului Floarea Gaftone, motiv pentru care judecătorii au ANULAT-O.

Polițiștii locali au câștigat procesul la Tribunalul Bistrița Năsăud iar ulterior, Curtea de Apel a menținut decizia primei insnațe. Astfel, HCL nr.59/2019 este ANULATĂ.

Gafa lui Nicule costă 40.000 de euro! Li se dau salariile retroactiv!

Teoretic, cei 3 polițiști locali vor fi re-angajați și retroactiv li se vor acorda salariile pe 12 luni. Salariile lor vor trebui achitate din bani publici.

Sumele compensatorii: 5.000 de lei x 3 polițiși locali x 12 luni = 180.000 de lei (37.500 de euro).

Decizia instanței a fost publicată și urmează ca serviciile din primărie (juridic, economic) să analizeze situația celor 3 polițiști locali: re-angajare, respectiv salarizare retroactivă.

Instanțele de judecată au ANULAT Hotărârea de Consiliu Local, fapt care demonstrează că NU s-au respectat procedurile administrative, iar Niculae a ales o cale greșită pentru a-și exercita autoritatea.

Decizie INUTILĂ! După ce i-a dat afară, paza în Primărie au făcut-o alți colegi din Poliția Locală!

Cristian Niculae s-a lăudat că va scoate polițiștii locali în stradă. Deci, motivul pentru care cei 3 au fost dați afară a fot acela că NU e normal ca Primăria să fie păzită de polițiști locali, deoarece locul acestora este în stradă, la munca specifică!

În perioada iulie 2019 – mai 2020, Paza Primăriei Bistria a fost asigurată de alți angajați din Poliția Locală, deoarece la licitația organizată NU s-a prezentat nicio firmă de pază.  În consecință, acțiunile PSD-iste au fost doar de imagine, mai ales că acum, instituția trebuie să achite 38.000 de euro reprezentând salarii + reangajarea salariaților.

Poliția Locală cheltuie peste 150.000 de euro pe lună!

Poliția Locală funcționează cu 85 de angajați, pe mai multe compartimente și în 2019 are cheltuieli de personal de 7.700.000 de lei/an, adică 1.7 MILIOANE de euro pe salariile polițiștilor locali. În cadrul Poliției Locale Bistrița sunt 8 funcții de conducere, cu venituri BRUTE ce depășesc 10.000 de lei.

– 1 director executiv
– 1 director adjunct
– 1 șef de Direcție
– 2 șefi de servicii
– 3 șefi de birou .

Conform legii, funcționarii publici beneficiază de spor de vechime de 25%, care se aplică la salariul de bază.

BUGETUL Poliției Locale Bistrița, pe 2020 – 8.349 de lei. 1.7 MILIOANE de euro, iar peste 95% din bani se alocă salariilor angajaților.

Poliția Locală are nevoie de reformă, dar lucrurile NU trebuie abordate populist, prin încălcarea legislației. Administrația PSD a forțat lucrurile și în cazul de față, Cristian Niculae a comis abuzuri și a dat dovadă că NU stăpânește administrația locală, din moment ce inițiatvele sale sunt ANULATE în instanță, cu costuri ulterioare suportate din bugetul public.

Citiți și:

One comment

  1. Daca se vrea restructurare se poate…in conditiile legii .Trebuiau supusi unui examen rigiros si nu mai ramanea unul .Astia (comunitarii )se cred ” zei ” de care nu se poate atinge nimeni !!!!!

error: Content is protected !!