Cristina Iurișniți, reacție la proiectul de autonomie, adoptat de Camera Deputaților: „USR pregătește documentația pentru a ataca la CCR acest proiect neconstituțional!”

ziar de bistrita cristina iurisniti

Deputatul USR Cristina Iurișniți a transmis un comunicat de presă referitor la proiectul privind Ținutul Secuiesc, proiect adoptat tacit de Camera Deputaților! Acest proiect de lege a trecut de Camera Deputaților, fără dezbatere, deși avea toate avizele negative.

„Pentru cei care cred ca Ținutul Secuiesc va deveni stat în stat, la propunerea a trei parlamentari UDMR, mesajul meu este să analizăm calm și cu rațiune acest subiect, devenit marota radicalilor udemeriști.

Cu siguranță, cetățenii simpli de etnie maghiară, fără fumuri politice, nu au în minte astfel de planuri si conviețuiesc în armonie cu cetățenii români majoritari. Transilvania a fost întotdeauna un exemplu de urmat în privința toleranței și promovării beneficiilor multiculturalismului, a respectului pentru diferențele lingvistice, culturale și confesionale într-un cadru constituțional al statului unitar și indivizibil numit România (art.1 din Constituția României)” a transmis Iurișniți.

 

USR pregătește pentru orice eventualitate documentația pentru a ataca la CCR acest proiect neconstituțional!

De 30 de ani auzim despre această autonomie retrogradă, care creează artificial un stat în stat, cu președinte ales pe patru ani, cu Parlament pentru legislație autonomă ca în Elevetia. Noi suntem stat unitar, nu federal! Suntem un stat exemplu pentru respectarea drepturilor fundamentale ale omului, ale minorităților naționale, a dreptului la libera exprimare, a credințelor religioase.” –

 Acest proiect de lege a trecut tacit, fără dezbatere, dar atenție, are toate avizele negative de la Camera Deputaților! USR pregătește pentru orice eventualitate documentația pentru a ataca la CCR acest proiect neconstituțional!”, a mai spus Iurișniți.

One comment

  1. Balan Marius -Horea- VERZII de Bistrita-Nasaud

    Romania fiind sub incidenta ordonantelor militare , Presedintele ar trebui sa sune adunarea CSAT-ului si sa de dispuna dizolvarea urgenta a Camerei Deputatilor si tragerea la raspundere grea de tot a celor vinovati de lipsa de profesionalism si inalta tradare fata de tara si Constitutie. Asa ceva este inacceptabil la o tara NATO ! In Spania ati vazut ca separatistii Cataluniei au fost incarcerati anul trecut. Acuma Udmr nu mai da de ex. cazul Spaniei ci se orienteaza dupa alte modele cele din Italia.

error: Content is protected !!