Daniel Suciu: Îi rog pe emisarii din PNL Bistrița să nu își facă nicio iluzie că vor face parte dintr-o majoritate cu PSD în municipiul Bistrița!

Președintele PSD Bistrița, deputatul Daniel Suciu, afirmă că PSD nu va face niciun fel de înțelege cu PNL pentru a forma majoritate în Consiliul Local Bistrița.

Îi rog pe emisarii din organizația PNL municipală Bistrița să nu își facă nicio iluzie că vor face parte dintr-o majoritate cu PSD în municipiul Bistrița. Asta vreau să o spun foarte clar și tranșant. Ceea ce mai pot spune este că primarul Gabriel Lazany va avea majoritatea necesară să își îndeplinească, la punct și la virgulă, toate proiectele”, a spus Daniel Suciu.

Întrebat cum va fi posibil acest lucru având în vedere că, în urma alegerilor locale din 9 iunie, PSD nu a obținut majoritate în Consiliul Local Bistrița, Daniel Suciu a răspuns: ”E foarte simplu: primarul își face majoritatea, iar Gabriel Lazany și PSD va avea majoritatea. Alte detalii, iertați-mă, nu vă pot spune. Vă garantez că vom avea majoritate fără PNL. Reamintesc că cei care au fost extrem de vehemenți împotriva unei coabitări cu PSD, începând de acum doi ani de zile, continuând cu anul trecut și inclusiv în campania electorală trecută nu am fost noi, ci a fost președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, și colegii domniei sale. Am luat act atunci bucuroși de decizia lor prin ei înșiși și noi ne-am făcut strategia prin noi înșine și se pare că a fost mai bună această decizie”.

În aceste condiții, întrebat cum se va proceda în Consiliul Local în momentul în care va exista un proiect care va avea nevoie de două treimi din voturi pentru a fi adoptat, Daniel Suciu a adăugat: ”Atunci când vom ajunge în CL cu un proiect care va avea nevoie de două treimi din voturi, vă garantăm că acel proiect nu va fi pentru Gabriel Lazany, ci unul pentru Bistrița. Abia aștept asumarea oricărui consilier local să voteze împotriva unui proiect pentru Bistrița. (…) Îi așteptăm, îi invităm, îi rugăm pe colegii consilieri locali din PNL, oricând vor avea disponibilitatea, să vină la o discuție cu primarul nou ales vizavi de proiectele Bistriței. Noi stăm de trei săptămâni și așteptăm un gest de colaborare din partea primarului actual și a PNL, în condițiile în care ei nici măcar nu au recunoscut că au pierdut alegerile. Vom aștepta, noi ne-am făcut temele, ni le vom face în continuare și vă garantez că domnul primar Lazany va avea și majoritate în Consiliul Local Bistrița”.

De asemenea, întrebat dacă PSD va discuta cu AUR și UDMR pentru o majoritate simplă în Consiliul Local Bistrița, președintele PSD Bistrița a răspuns: ”Cu AUR și UDMR continuăm discuțiile astfel încât domnul Gabriel Lazany să aibă acea majoritate de care vorbeam. (…) Nu am niciun fel de problemă să discut cu orice consilier local care a fost învestit prin vot de către bistrițeni. Nu există bistrițeni de mâna întâia sau a doua. Noi luăm act de cei care au votat, iar oamenii din Bistrița care au votat au trimis în Consiliul Local 2 consilieri de la AUR, unul de la UDMR și câte 9 consilieri de la PSD și PNL”.

În ceea ce privește fotoliile de viceprimar al municipiului Bistrița, Daniel Suciu afirmă că deocamdată nu poate da nume.

”Nu vă pot da un nume de viceprimar sau de orice altă funcție pentru că nu am discutat, pentru că nu ne-a interesat în etapa aceasta acest lucru. Nu am discutat de nume nici măcar din partea PSD. Nu ne-au preocupat funcțiile din octombrie. Nu am pus carul înaintea boilor. Pe mine și Gabriel Lazany, dar și pe cei din echipa noastră ne-a interesat ce se întâmplă cu proiectele pentru Bistrița. (…) În prima ședință de Consiliul Local de după depunerea jurământului, domnul primar va avea și majoritate, și propunerile de viceprimari cu care să lucreze“, a mai spus Suciu.

One comment

 1. Motto:
  „Între oameni sînt tot soiul nu atât de varietăţi cât mai ales de variabilităţi. Că unul vine pe lume cârn şi altul prea lung la nas nu supără genul. Ceea ce jigneşte la om şi cu deosebirela omul civilizat e aptitudinea lui de a schimba câte nasuri doreşti şi oricâte obraze, pe care le poartă cu sine în buzunar.”
  (Tudor Arghezi – Cu ce se mângâie un imbecil ? -în Adevărul, 8 mai 1946)

  Românul are o vorbă : „să-ţi cunosti lungul nasului” . Numai că pentru asta îţi trebuie puţină demnitate. Ceea ce nu e cazul la unii PSD-isti precum Daniel Suciu , acest neica- nimeni al politicii care nu are bunul simţ al măsurii. La alegerile locale din 9 iunie candidatul PSD la Primăria Bistrita l-a învins pe primarul PNL la o diferenţă de 8 (opt) voturi . In plus, pentru Consiliul Local (CL) cele două partide au câstigat un număr egal de câte 9 consilieri fiecare.
  Si cu toate acestea, măscăriciul PSD-ist se crede pe cai mari, ignorând numărul mare de bistriteni care au votat cu PNL.
  Asta e nenorocirea noastră. In loc să continuăm proiectele demarate in folosul comunitătii, de fiecare dată o luăm de la capăt si ne mai mirăm că nu progresăm.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!