De ce nu au fost încă ridicați stâlpișorii din plastic de pe străzile 1 Decembrie și Calea Moldovei

Deși a trecut o lună de când consilierul PSD Radu Elisei a solicitat Primăriei Bistrița să ridice separatoarele de sens de pe unele străzi din oraș, pentru a facilita trecerea echipajelor de intervenție, stâlpișorii din plastic nu au fost încă demontați. În aceste condiții, în ședința din luna noiembrie a Consiliului Local Bistrița, consilierul Radu Elisei a cerut explicații primarului Ioan Turc.

Domnule primar, am discutat în urmă cu o lună legat de îndepărtarea acelor stâlpișori de plastic de pe străzile 1 Decembrie și Calea Moldovei, dintre sensurile de mers. Ținând cont de aglomerația foarte mare, efectiv ambulanțele stau în trafic. S-a întâmplat de mai  multe ori, chiar mi s-a amintit problema de către cei de la SMURD și de la Ambulanță și revin cu întrebarea pe această temă. Când credeți că s-ar putea îndepărta acești stâlpișori?”, a spus consilierul Radu Elisei.

Primarul Ioan Turc a răspuns: ”Cred că nu m-am făcut eu suficient de bine înțeles data trecută, dar o să meargă Direcția de Servicii Publice și va lua stâlpișorii, care oricum nu mai sunt într-un șir continuu pentru că ei au fost tunși de mașini cu diferite ocazii. Eu am crezut că această problemă o să se rezolve imediat”, a spus primarul Ioan Turc.

Viceprimarul Sorin Hangan a completat că este necesar avizul Poliției Rutiere pentru ridicarea stâlpișorilor de pe partea carosabilă.

”Ce aviz să mai dea Poliția că luăm niște stâlpișori. Din punctul meu de vedere, avizul se dă când îi pui, nu când îi iei. Separarea de sens se poate face și cu marcaj, nu și cu stâlpișori. Aceștia au fost puși în mod suplimentar, pentru a crea o mai bună vizibilitate, dar în contextul actual nu mai au ce căuta acolo. Cred că s-a auzit exact ce am spus”, a adăugat Ioan Turc.

Contactat telefonic de Ziar de Bistrița, șeful Direcției de Servicii Publice din cadrul Primăriei Bistrița, Ioan Crețiu, a precizat că într-adevăr este necesar avizul Poliției Rutiere și a menționat că s-a făcut deja o solicitare în acest sens.

Am solicitat avizul Poliției pentru demontarea separatoarelor de sens de pe Calea Moldovei și de pe1 Decembrie. Nu putem să ridicăm stâlpișorii fără avizul Poliției Rutiere, dar vom face acest lucru de îndată ce vom primi acest aviz”, a spus Ioan Crețiu.

Separatoarele de sens din plastic dispar de pe străzile din Bistrița. ”Dorim să venim cu sisteme de delimitare mai moderne”

One comment

  1. Balan+Marius+-Horea-ecologist

    Satisfactia mea va fi si mai mare cand o sa vad aceste plasticuri de doi bani scosi de pe strazile incoresetate plantati la initiativa fostuli primar OTC.
    Ca si in situatia strutilor si merelor de poliester acesti stalpisori sunt oribili.
    Atentie ca mai aveti din estia si pe str. Titulescu.
    Afara cu ei !