De la tribuna Camerei Deputaților, Bogdan Ivan cere demisia ministrului Sănătății

După tragedia de la Institutul Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş”, deputatul PSD Bogdan Ivan solicită în mod public demisia ministrului Sănătății.

Ivan este convins că dacă o astfel de tragedie s-au fi produs în timpul guvernării PSD, lucrurile ar fi stat cu totul altfel.

”Dacă dezastrele de acum s-ar fi petrecut pe timpul unui Guvern PSD, câți oameni ar fi ieșit în stradă? Câte apariții publice ale Președintelui României am fi văzut, cerând demisia întregului Guvern? Acum toată lumea tace. Partidele de la putere refuză să spună un cuvânt și să își asume vreo răspundere. “Societatea civilă” a amuțit, iar domnul președinte schiază zâmbind”, spune deputatul Bogdan Ivan.

Parlamentarul, alături de alți colegi din PSD, solicită demisia ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

Dacă domnul Voiculescu va decide să își dea demisia nu vreau să fie o demisie politică! Ci o demisie de onoare, pentru că doar așa poți transmite un mesaj destul de puternic, pe măsura durerii familiilor care au pierdut poate un copil, un tată, o mamă, un bunic… Să știți că în momentul unei tragedii contează dacă o autoritare a statului îți recunoaște durerea pierderii cuiva drag. Contează dacă cineva, acolo sus, recunoaște că e o problemă în sistem și arată măcar puțină compasiune. Pe oamenii pierduți nu îi mai aduce nimeni înapoi, însă refuz să trăiesc într-o Românie unde accidentele mortale nu mai pot să aducă schimbare și sunt privite ca o normalitate! Am uitat de Colectiv așa rapid?”, a scris Bogdan Ivan pe Facebook.

Deputaţii social-democraţi au mers în plen cu pancarte inscripționate cu mesaje prin care îi cer demisia ministrului Vlad Voiculescu.

Totodată, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunţat PSD va depune, săptămâna viitoare, o moţiune simplă împotriva ministrului Sănătăţii, Vlad Voiculescu.

One comment

  1. Mai mulți parlamentari PSD i-au cerut astăzi demisia ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, purtând pancarte cu acest mesaj în Parlament. Înarmați cu pancarte negre cu mesajul ”Voiculescu – Demisia”, parlamentarii printre care s-au numărat și lingăii lui Ciolacu din judetul Bistrita-Năsăud i-au cerut acestuia să plece după tragedia de la Institutul ”Matei Balș”, unde cinci persoane au murit în incendiul ce a cuprins o secție pentru bolnavi de Covid-19.
    Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat că partidul său va depune o moțiune simplă împotriva ministrului Sănătății.
    Nu că Vlad Voiculescu n-ar trebui să demisioneze după această tragedie, dar Pesediștii, ar trebui să fie ultimii care îi cer demisia.

error: Content is protected !!