Deși admis la o universitate de top din Elveția, un tânăr din Bistrița a ales să își continue studiile în România

Deși admis la o universitate de top din Elveția, un tânăr din Bistrița a ales să rămână în România și să își continue studiile în țară. Se specializează în Inteligență Artificială și vrea să se dedice acestui domeniu, fiind convins că va reprezenta viitorul.

Este vorba despre Emanuel-Vasile Puțura, un tânăr cu o minte sclipitoare, care s-a remarcat atât pe parcursul studiilor liceale, cât și pe cel al studiilor universitare.

A absolvit Colegiul Național ”Liviu Rebreanu” din Bistrița, specializarea Matematică-Informatică – Intensiv Informatică, reușind, în anul 2020, să finalizeze studiile liceale ca șef de promoție.

Admis la Facultatea de Matematică și Informatică (specializarea Informatică) din cadrul Universității Babeș-Bolyai Cluj-Napoca, Emanuel a păstrat același ritm, reușind, în 2023, să finalizeze și studiile universitare tot ca șef de promoție, cu media generală 10.

Am ales specializarea Informatică de la această facultate datorită pasiunii mele pentru acest domeniu, dezvoltată încă din timpul liceului, a calității ridicate a cursurilor oferite, precum și a colectivului extraordinar de profesori și studenți. An de an, aceștia reușesc performanțe remarcabile în industrie, demonstrând excelență și inovație. Pasiunea pentru informatică s-a dezvoltat atât ca rezultat al pasiunii pentru matematică din liceu, unde am fost olimpic național, cât și datorită interesului pentru rezolvarea problemelor complexe și a puterii tehnologiei de a transforma idei în realitate”, ne-a explicat tânărul.

Pe durata facultății, Emanuel a primit oferte de muncă de la companii importante din afara țării în domeniul informaticii.

”În timpul vacanțelor de vară din facultate am lucrat la Facebook, în Londra, în vara anului 2022, dar și la IMC Trading, care este o companie extrem de cunoscută în domeniul financiar, în Amsterdam, în vara anului 2023”, a mai precizat tânărul.

După finalizarea facultății, Emanuel-Vasile Puțura a fost admis la École Polytechnique Fédérale de Lausanne, o facultate de top din Elveția și Europa, pentru a își continua studiile de master, însă a decis să rămână în România, convins fiind că nivelul de studiu este unul ridicat și acasă.

În prezent, acesta urmează un program de master în Inteligență Artificială în cadrul Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca și spune că își dorește să continue pe acest drum și să facă o carieră în acest domeniu.

”Am ales să mă dedic acestui domeniu, dorind să contribui la inovarea și avansarea sa tehnologică“, a adăugat Emanuel.

În opinia sa, Inteligența Artificială este un subiect tot mai discutat si dezbătut în ultimii ani, fiind considerată o tehnologie determinantă a viitorului.

9 comments

 1. Felicitari !!! Sunt mandru ca sunt si eu Bistritean.

 2. Morar Balan Rachila

  Sincere felicitări ție, părinților și mentorilor tăi!
  Ca profesor, știu cât efort presupun asemenea performanțe. Faptul că ai ales să rămâi în țară este un merit special.Mulți aleargă după ,,himere”, prin alte părți, dar niciunde nu-i mai bine ca acasă.E bine să trăim acolo, unde ne sunt rădăcinile, sent.dorului îl mistuie în special, pe român.

 3. Pentelescu Spiridon

  Felicitări! Mult succes în continuare și să rămână în România, că are mare nevoie de el!

 4. Si probabil o sa ajunga la o companie unde singurul scop e ca sa produca pentru investitori cat mai multi bani, unde banul e o prioritate fata de om si binele lui.

 5. Felicitări, Emanuel , să dea Dumnezeu cât mai mulți tineri să gândească așa! Felicitări și părinuilor

 6. Te felicit in mod deosebit, ne mândrim cu oameni ca tine , multe înliniri si realizari , Dumnezeu sa fie cu tine si fam ta .

 7. Felicitări Emanuel, îți doresc să ai succes în carieră, mult noroc și fericire și o viață minunată. Sper să deci un o minunat!

 8. Gotea Enikö-Adina

  Te felicit Emanuel!
  Meriți tot respectul nostru!

 9. Felicitări, Emanuel 😊 Ești o mândrie a noastră, a tuturor 🤗🌟

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!