Dezbatere publică la Bistrița, pe tema Legii învățământului preuniversitar ”România educată”

Vineri, la Bistrița, organizația județeană a Partidului Național Liberal a organizat o dezbatere publică a proiectului privind Legea învățământului preuniversitar ”România educată”.

Dezbaterea s-a desfășurat la Palatul Culturii, printre participanți numărându-se președintele PNL Bistrița-Năsăud, Ioan Turc, deputatul PNL Diana Morar și alți reprezentanți ai formațiunii politice, dar și inspectorii școlari și profesorii Daciana Legendi, Aurelia Dan, Stela Romanese Florean, Doina Macarie, Mărioara-Felicia Bozga, Filip Florean și Călin Zbârciu.

Este una dintre cele mai importante legi, menită să reformeze radical sistemul de învăţământ din România, și cuprinde soluţiile identificate în cadrul proiectului „România educată”, la realizarea căruia au contribuit peste 10 mii de specialişti. La dezbatere au mai fost invitați profesori, inspectori, dar și reprezentanți ai Consiliului Local al Tinerilor, pentru a discuta detalii din proiectul de lege, aportul fiecăruia fiind important pentru a completa o viziune corectă, care să combată cele mai mari probleme cu care ne confruntăm, ca societate, în acest domeniu-cheie. Toate sugestiile notate în acest schimb de argumente vor fi prezentate în continuare în dezbaterile din Parlament de către reprezentantul nostru, doamna deputat Diana Morar”, a spus primarul Ioan Turc.

 

Ministerul Educației a lansat în consultare publică proiectele legilor educației.

Propunerile pot fi transmise pe adresa de e-mail consultare.legieducatie@edu.gov.ro, în intervalul 13 iulie – 24 august 2022.

One comment

  1. Era musai sa ai bac-ul sau de ce au fost asa putini in sala? 🤡