Diana Morar (PNL): ”800 de milioane de euro din fonduri europene pentru dezvoltarea rețelelor de distribuție a gazelor naturale”

Deputatul PNL Diana Morar a anunțat că autoritățile naționale vor sprijini comunitățile locale în implementarea unor proiecte menite să ducă la dezvoltarea rețelelor de distribuție a gazelor naturale. Potrivit parlamentarului, la nivel național va fi disponibilă suma de 800 de milioane de euro pentru astfel de investiții, banii provenind din fonduri europene.

Comunitățile locale vor fi sprijinite pentru dezvoltarea rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale în vederea creșterii nivelului de flexibilitate, siguranță, eficiență în operare, precum și de integrare a activităților de transport, distribuție și consum final”, a anunțat Diana Morar printr-un emsaj postat pe o rețea de socializare.

Sursa citată completează că, la sfârșitul anului trecut, Guvernul liberal a făcut un prim pas în implementarea Programului național de racordare a populației și clienților noncasnici la sistemul inteligent de distribuție a gazelor naturale. Actualul Guvern va continua aceste demersuri.

Acest program a fost aprobat prin OUG nr. 128/2020, prin deschiderea primului apel, în valoare de 200 de milioane de euro. Guvernul actual va deschide următoarele apeluri pentru suma de 800 de milioane de euro din bugetul UE, pe exercițiul financiar 2021-2027, prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM). În condițiile în care doar 30% dintre gospodăriile din România sunt conectate la rețeaua de gaze, suma alocată va contribui la recuperarea decalajelor”, a adăugat Diana Morar.

One comment

  1. Mă întreb și eu ,dacă pentru un metru de țeavă pt.racord trebuie să aștepți 6 luni cel puțin cât durează la cele 27 de comune cu mii de metri?

error: Content is protected !!