Diplomă de excelență și Insigna de Aur a municipiului Bistrița, acordate prof. dr. Dorel Cosma

 

Ministerul Culturii și Identității Naționale a înmânat o diplomă de excelență directorului Centrului Cultural Municipal Bistrița, prof. dr. Dorel Cosma, cel care s-a ocupat de organizarea și buna desfășurare a unui festival cu tradiție în municipiul Bistrița – Festivalul Internațional de Folclor ”Nunta Zamfirei”. În plus, Dorel Cosma a primit o distincție și din partea Primăriei Bistrița.

În cadrul ediției a 24-a a Festivalului Internațional de Folclor ”Nunta Zamfirei”, eveniment care se desfășoară în această perioadă pe pietonalul Liviu Rebreanu din municipiul Bistrița, secretarul de stat în Ministerul Culturii și Identității Naționale, Alexandru Pugna, a înmânat diploma de excelență directorului Centrului Cultural Municipal Bistrița, prof. dr. Dorel Cosma, cel care s-a ocupat de organizarea festivalului și care a condus ani la rând Centrul Cultural Municipal Bistrița.

”M-am bucurat să văd câtă lume a venit să-și bucure sufletul cu momente inedite susținute de ansambluri folclorice din întreaga lume. Cu această ocazie i-am înmânat în numele Ministerului Culturii și Identității Naționale o diplomă de excelență, prof. dr. Dorel Cosma, pentru inițierea și organizarea acestui festival timp de 24 de ediții, și pentru întreaga activitate artistică desfășurată ca manager cultural”, a spus secretarul de stat în Ministerul Culturii și Identității Naționale, Alexandru Pugna.

De asemenea, tot în cadrul festivalului, primarul municipiului Bistrița, Ovidiu Teodor Crețu, i-a înmânat directorului Centrului Cultural Municipal și Insigna de Aur a municipiului. Totodată, în semn de apreciere pentru întreaga sa activitate, primarul Ovidiu Teodor Crețu a anunțat că va face o propunere către Consiliul Local Bistrița – aceea de a acorda titlul de Cetățean de onoare al municipiului Bistrița lui Dorel Cosma.

One comment

  1. Admiratia primarului Crețu pentru Dorel Cosma, este mai veche. La editia din 2014 a Festivalului Internațional „Nunta Zamfirei”, primarul Ovidiu Crețu i se adresa managerului Centrului Cultural Municipal, Dorel Cosma, cu expresia: „Debordezi de cultură, artă și frumos!”. Tot atunci, Crețu a mai spus entuziasmat de atmosfera festivalului : „Dacă Bistrița ar depune vreodată cererea pentru titlul de Capitală Culturală Europeană, acesta ar fi elementul de bază: un festival internațional de folclor precum Nunta Zamfirei!”
    Iată că acum vine si răsplata pentru Dorel Cosma, propunerea pentru „Cetățean de onoare al Bistriței” făcută, de acelasi Ovidiu Crețu.